Ευρωεκλογές: Αυτές είναι οι τελικές προβλέψεις για τα αποτελέσματα της ευρωκάλπης

Λιγότερο από 48 ώρες απομένουν για τις Ευρωεκλογές και με βάση τις δημοσκοπήσεις έχουν πλέον προσδιοριστεί οι τελικές προβλέψεις για τα αποτελέσματα της ευρωκάλπης.

Η ΝΔ αναμένεται να αποσπάσει ποσοστά μεταξύ του 28% και του 32%.

Συγκεκριμένα το 32% φαίνεται ότι είναι το μέγιστο δυνατό θετικό αποτέλεσμα που μπορεί να πετύχει Πειραιώς με βάση την τάση για αποχή και την δυσαρέσκειά του κόσμου από τις πολιτικές που έχει ακολουθήσει η κυβέρνηση όλα αυτά τα χρόνια.

Αντίθετα, υπάρχει μία προδιάθεση για περαιτέρω αποστασιοποίηση κι άλλων ψηφοφόρων οπότε σε ένα τόσο «χαλαρό» κλίμα όπως συμβαίνει σε Ευρωεκλογές εν μέσω θέρους, το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας θα μπορούσε να πέσει ακόμα και κάτω από το 30% και να «σταματήσει» κάπου στο 28%.

Σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ το ποσοστό που αναμένεται να αποσπάσει κυμαίνεται ανάμεσα στο 14% μέχρι και το 18%.

Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα είναι δεύτερο κόμμα αλλά δεν έχει καθοριστεί ακόμα με τι ποσοστό θα γίνει αυτό.

Αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι ο Στέφανος Κασελάκης έχει επιρροή στους λεγόμενους απολιτίκ ψηφοφόρους.

Το συγκεκριμένο είδος ψηφοφόρων είναι πολύ πιθανό να επιλέξει τις παραλίες και να μην ψηφήσει.

Πάντως εάν ο ΣΥΡΙΖΑ «πιάσει» το 18%, θα είναι ικανοποιημένοι στην Κουμουνδούρου. Αυτό το ποσοστό θεωρούν πως μπορούν να το χρησιμοποιήσουν ως αφετηρία για την «νέα εποχή» του κόμματος.

Το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να κυμανθεί ανάμεσα στο 11% έως το 15%. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα είναι τρίτο κόμμα και αυτό δεν θα αποτελέσει επιτυχία για το Νίκο Ανδρουλάκη.

Από τη στιγμή που δεν δείχνει να καταφέρνει να δώσει μία σημαντική άνοδο στο ΠΑΣΟΚ είναι πολύ πιθανό μετά τις ευρωεκλογές να αμφισβητηθεί η ηγεσία του.

Σε ό,τι αφορά την «Ελληνική Λύση» τα ποσοστά της κυμαίνονται μεταξύ του 4% και του 8%.

Εδώ και αρκετές ημέρες το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου «πιέζεται» και ποσοστά κάτω του 8% δεν είναι καθόλου απίθανα.

Το ΚΚΕ αναμένεται να λάβει ένα ποσοστό μεταξύ του 6% και του 8%.

Εδώ το εύρος είναι μικρότερο διότι οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ είναι πιο προβλέψιμοι και συγκεκριμένοι και δίνουν εύκολα και ξεκάθαρα απαντήσεις στις σφυγμομετρήσεις.

Η «Νίκη» αναμένεται να λάβει ένα ποσοστό ανάμεσα στο 4% και στ0 8%, καθώς το κόμμα έχει «ρεύμα» το τελευταίο χρονικό διάστημα και μάλιστα πρόκειται για έναν πολιτικό χώρο που «τσιμπάει» ψηφοφόρους σχεδόν από όλους.

Η Α.Λατινοπούλου αναμένεται να αποσπάσει ποσοστά της τάξης του 2,5%-4,5% και το κόμμα «Πατριώτες» του Π.Εμφιετζόγλου, βρίσκεται στις προβλέψεις μεταξύ του 2%-4%.

Σε ό,τι αφορά τον Πρόδρομο Εμφιετζόγλου πρέπει να τονιστεί ότι έχει λάβει την στήριξη του Ηλία Κασιδιάρη.

Παίρνει από τη Ν.Δ., από τον Κυριάκο Βελόπουλο, από τους «Σπαρτιάτες» που έχουν αποκλειστεί από τις ευρωεκλογές, αλλά κι από όλα τα μικρότερα δεξιά κόμματα.

Σε ό,τι αφορά τα αριστερά και τα κεντροαριστερά κόμματα, οι προβλέψεις δίνουν 2%-5% στη «Νέα Αριστερά», 3%-5% στην Πλεύση Ελευθερίας και 2%-4% στους «Δημοκράτες» του Α.Λοβέρδου.

Για το κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου θα πρέπει να πούμε ότι οι ψηφοφόροι του προέρχονται κυρίως από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και έχει παρουσιάσει μία εντυπωσιακή δυναμική.

Η αποχή κατά πολλούς προβλέπεται ότι μπορεί να φτάσει το 60% και σίγουρα όσο μεγαλύτερη είναι τόσο μεγαλύτερο θα είναι και το ποσοστό του πρώτου κόμματος, δηλαδή της Νέας Δημοκρατίας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.