Τα αντανακλαστικά του έσωσαν τρακάρισμα με 250 χλμ/ώρα

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός εκτός από ένα πολύ εντυπωσιακό είναι και ένα πολύ επικίνδυνο σπορ. Και το παραλίγο ατύχημα μεταξύ των Ισάκ Χατζάρ και Τιόμο Μιγιάτα στην F2 φρόντισε να μας το υπενθυμίσει για μία ακόμη φορά.

Στις κατατακτήριες για τον αγώνα της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας μονοθέσιων του Μονακό, ο Τιόμο Μιγιάτα αντιμετώπισε πρόβλημα με το μονοθέσιο του. Για κακή του τύχη, το πρόβλημα εμφανίστηκε καθώς εκείνος έμπαινε στο περίφημο τούνελ της πίστας. Ένα σημείο, δηλαδή, στο οποίο ο Ιάπωνας δεν μπορούσε να παρκάρει με ασφάλεια το μονοθέσιο του εκτός της διαδρομής.

Ο Μιγιάτα έκανε ότι καλύτερο μπορούσε για να μείνει εκτός της αγωνιστικής γραμμής. Ωστόσο ακόμη κι έτσι τα πράγματα ήταν πολύ επικίνδυνα. Ιδίως από τη στιγμή που τα υπόλοιπα μονοθέσια συνέχιζαν να κινούνται με ταχύτητες άνω των 250 χιλιομέτρων ανά ώρα εντός του τούνελ.

Το πρώτο τέτοιο μονοθέσιο που μπήκε ήταν του Γάλλου Ισάκ Χατζάρ. Ο Χατζάρ δεν είχε -δυστυχώς- κάποια ενημέρωση από την ομάδα του ή από το race control για το αργό μονοθέσιο μέσα στο τούνελ. Κατά συνέπεια μπήκε στο πέρασμα με το γκάζι στο πάτωμα.

Τότε είδε, ξαφνικά, λίγο μετά την καμπή το σχεδόν σταματημένο μονοθέσιο του Μιγιάτα. Επιδεικνύοντας απίστευτα αντανακλαστικά ο Γάλλος όχι μόνο κατάφερε να αποφύγει το μονοθέσιο, αλλά να κρατήσει και το δικό του μακριά από τις μπαριέρες.

Θα ήταν περιττό να αναφέρουμε τις τραγικές συνέπειες που θα μπορούσε να έχει ένα ατύχημα με τόσα χιλιόμετρα στο τούνελ του Μονακό. Ευτυχώς, όμως, ο Χατζάρ επέδειξε απίστευτα αντανακλαστικά.

Δεν ήταν μόνο το ότι γλίτωσε τον εαυτό του αλλά και τον συναθλητή του από πολύ σοβαρούς -στην καλύτερη- τραυματισμούς. Εντός του τούνελ υπάρχουν και πολλοί κριτές οι οποίοι θα ήταν εκτεθειμένοι στα θραύσματα των μονοθέσιων από ένα πιθανό ατύχημα.

Ευχόμαστε στους επόμενους αγώνες η FIA να μεριμνήσει ώστε να μην βρεθούμε ξανά μία ανάσα από ένα τόσο σοβαρό ατύχημα. Ιδίως όταν υπάρχουν όλα τα τεχνικά μέσα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την διεύθυνση του εκάστοτε αγώνα στο έργο της.

 

@newsauto.gr Τα αντανακλαστικά του έσωσαν τρακάρισμα με 250 χλμ/ώρα (video) #f2 #monaco ♬ πρωτότυπος ήχος – newsautogr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.