ΔΟΥ Χαλκίδας: Τα τεφτέρια και ο ρόλος… του πάρκινγκ στις συναλλαγές – Τι αποκαλύπτει επιχειρηματίας-θύμα του κυκλώματος

Επιχειρηματίας που έπεσε παλαιότερα θύμα του κυκλώματος που εμπλέκεται στη υπόθεση της ΔΟΥ Χαλκίδας, αποκαλύπτει στον ΑΝΤ1, πώς είχε στηθεί η εν λόγω κομπίνα, αλλά και τον ρόλο που έπαιζε το πάρκινγκ της ΔΟΥ, στο «αλισβερίσι» των επίορκων εφοριακών.

Πρόκειται για επιχειρηματία που εκβιάστηκε από άτομα της ΔΟΥ Χαλκίδας, αντιστάθηκε και παρ’ ολίγον να καταστραφεί. Όπως λέει, λογιστές και διεκπεραιωτές ήταν οι κράχτες του κυκλώματος.

Όπως ανέφερε ο επιχειρηματίας της Χαλκίδας, «ξέραμε όλοι, αν έχει πρόβλημα επιστροφών πού θα πας. Συνήθως πήγαινες στο λογιστή σου. Ο λογιστής πήγαινε και έβρισκε – και οι διεκπεραιωτές – έβρισκαν τους υπαλλήλους. Αυτοί που είχαν «πρόσβαση» διαφημίζονταν στην Χαλκίδα. “Ξέρω την κυρία…” και πάταγε το μάτι! Τόσα για αυτούς, τόσα για μένα, τόσα για περαπέρα».

O επιχειρηματίας αποκαλύπτει πώς γίνονταν οι δοσοληψίες στην ΔΟΥ Χαλκίδας, γιατί οι αξιωματικοί των Εσωτερικών υποθέσεων έκαναν φύλλο και φτερό τα οχήματα των υπαλλήλων, αλλά και τι ρόλο έπαιζε… το παρκινγκ της εφορίας αλλά και ένα στενό στις παράνομες τακτικές των μελών του κυκλώματος.

Δημοσιογράφος: Λειτουργούσε σαν σημείο συνάντησης για να μπορέσει να γίνει η δοσοληψία;

Επιχειρηματίας: Ναι, εκεί ήταν και τα αυτοκίνητα τα παρκαρισμένα, και εκεί είναι μια θέση πάρκινγκ, είναι στενό, οι συναλλαγές γίνονταν στα αυτοκίνητα. Οι «ψιλές» συναλλαγές! Τα δεκάρικα, τα τάλιρα, τα 15άρια, τα 20άρια πήγαιναν πάνω, στην εφόρισσα».

Στο στενό της εφορίας υπήρχε μια πόρτα στην οποία συχνά έβλεπαν τους κατηγορούμενους εφοριακούς να βγαίνουν και να συναλλάσσονται με ιδιώτες.

«Υπήρχε μια πόρτα ενδοεπικοινωνίας, η οποία με το που ήρθε η κυρία (προϊσταμένη ΔΟΥ) έκλεισε, κλείδωσε την πόρτα. Με το που έκλεισε η πόρτα, τους βλέπαμε ανοίγανε την πόρτα, και κατέβαινε ο ένας, κατέβαινε ο άλλος και …τάκα, τάκα, τάκα, ιστορίες», περιέγραψε ο επιχειρηματίας.

Ένα από τα τεφτέρια που κατάσχεσαν οι αρχές στο γραφείο της προϊσταμένης δείχνει τα χρηματικά ποσά που λάμβαναν τα μέλη του κυκλώματος από επιχειρηματίες και ιδιώτες. Είναι γραμμένα τα ονόματα των συνεργατών και των υπαλλήλων της εγκληματικής οργάνωσης και εδώ τα ποσά, τα οποία κυμαίνονταν από 250 ευρώ έως και 11.000 ευρώ. Στα 4 τεφτέρια που βρήκαν οι αρχές, υπάρχουν συναλλαγές από τον Νοέμβριο του 2020 έως τον Μάιο του 2024, δηλαδή πραγματοποιούνταν δοσοληψίες ακόμη και λίγες ημέρες πριν συλληφθούν.

Παράλληλα, αποκαλυπτική είναι και η κατάθεση του επιχειρηματία που βοήθησε τις αρχές να φτάσουν σε συλλήψεις. Την περασμένη Πέμπτη τον ενημέρωσαν ξαφνικά ότι έπρεπε να γίνει έλεγχος στην επιχείρησή του λόγω ασυμφωνίας στα ποσά που –όπως ισχυρίστηκαν οι εφοριακοί– είχε δηλώσει στην εφορία.

Όπως κατέθεσε, «όταν πήγα από την εφορία, μου είπαν πως υπήρχε ασυμφωνία κατά 20.000 ευρώ και τότε ευθέως η προϊσταμένη μου είπε ότι «μας δίνεις εμάς 20.000 ευρώ και δεν ασχολούμαστε μαζί σου ξανά ποτέ» εννοώντας προφανώς ότι αν δεν τους δώσω τα λεφτά, θα συνέχιζαν να με ταλαιπωρούν με δήθεν ελέγχους τους. Την επομένη τους πήγα τα 10.000 ευρώ σε φάκελο αλλά η προϊσταμένη μου τηλεφωνούσε και απαιτούσε τα υπόλοιπα».

Ο επιχειρηματίας όταν πήγε και τα υπόλοιπα χρήματα σε φάκελο, συνοδεύονταν από τους αστυνομικούς των εσωτερικών υποθέσεων οι οποίοι μετά από εξονυχιστική έρευνα σε γραφεία και αυτοκίνητα, περάσαν χειροπέδες.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.