Φοιτητικές εκλογές 2024: Σε εξέλιξη η καταμέτρηση – Διαφωνία μεταξύ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και ΠΚΣ για την πρωτιά

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή η καταμέτρηση των ψήφων στους φοιτητικούς συλλόγους για τις εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα στα πανεπιστήμια όλης της χώρας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ η διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, με τη συμμετοχή των φοιτητών να κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.

Ωστόσο, γι’ ακόμη μια χρονιά καταγράφεται η διαφωνία των παρατάξεων σχετικά με τα αποτελέσματα, καθώς μέχρι στιγμής η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και η Πανσπουδαστική Κ.Σ. ερίζουν για την πρώτη θέση.

Συγκεκριμένα, ο Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, Κυριαζής Σωτηρίου, μιλώντας στο Talk Radio το απόγευμα της Τετάρτης δήλωσε:

«Η χρονιά που περάσαμε χαρακτηρίστηκε από έντονη πολιτική αντιπαράθεση στα ελληνικά δημόσια Πανεπιστήμια με επίκεντρο το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε για την ανώτατη εκπαίδευση στην Ελλάδα. Ένα νομοσχέδιο που «αγκάλιασε» η πλειοψηφία των φοιτητών και της κοινωνίας. Η σημερινή εκλογική διαδικασία λοιπόν, θα αποτυπώσει μία γενικότερη εκλογική βούληση και καθώς οι φοιτητές έχουν σχηματίσει άποψη για τις θέσεις και τις απόψεις των παρατάξεων, όλα δείχνουν πως η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κινείται προς μία ακόμη μεγάλη εκλογική νίκη.

Η συμμετοχή των φοιτητών και η στήριξη στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ θα αποτελέσει την καλύτερη απάντηση σε όσα έλαβαν χώρα κατά την διάρκεια του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους στα εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας».

Σύμφωνα με την παράταξη της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ «τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών της 22ης Μαΐου 2024 θα μεταδίδονται σε πραγματικό χρόνο και σύμφωνα με την ενσωμάτωση μέσω της σελίδας https://www.dap.gr/ekloges/2024/. Θα υπάρχει δυνατότητα προβολής των αποτελεσμάτων συγκεντρωτικά, ανά Ίδρυμα και ανά Σύλλογο».

Από την πλευρά της η ΚΝΕ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι με βάση τα πρώτα αποτελέσματα, όπως δημοσιεύονται από τις εφορευτικές επιτροπές των σχολών, η Πανσπουδαστική Κ.Σ. διατηρεί για 3η συνεχόμενη χρονιά την πρώτη θέση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση σημειώνει:

«Είναι απίστευτο και πρωτοφανές η ΝΔ και η παράταξή της στα Πανεπιστήμια, ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, να στέλνουν non paper στα ΜΜΕ, ανακηρύσσοντας τη ΔΑΠ σε 1η δύναμη, πριν καν ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία και πριν ξεκινήσει η διαδικασία της καταμέτρησης σε εκατοντάδες σχολές, με μοναδικό στόχο να δημιουργήσουν ψευδείς εντυπώσεις! Αποδεικνύεται γι’ άλλη μια φορά ότι η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και η ΝΔ έχουν πάρει διαζύγιο, όχι μόνο με τις δημοκρατικές διαδικασίες, αλλά και με την αλήθεια και τη λογική!
Με βάση τα πρώτα αποτελέσματα, όπως δημοσιεύονται από τις εφορευτικές επιτροπές των σχολών, η Πανσπουδαστική Κ.Σ. διατηρεί για 3η συνεχόμενη χρονιά την 1η θέση!
Τους συνιστούμε ψυχραιμία και υπομονή.

Στο site της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. αναρτώνται τα μόνα έγκυρα και αξιόπιστα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών. Ήδη έχουν αναρτηθεί τα αποτελέσματα 20 Φοιτητικών Συλλόγων, όπως έχουν δημοσιευτεί και υπογραφεί από τις εφορευτικές επιτροπές, που συμμετέχουν όλες οι παρατάξεις».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.