Λαμία: Τα στοιχεία που προβληματίζουν την Πυροσβεστική και «δείχνουν» εμπρησμό στο εργοστάσιο

Νέα στοιχεία έχουν προκύψει από τις έρευνες Πυροσβεστικής και Αστυνομίας για την μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε στο εργοστάσιο στη Λαμία που εμπλέκεται στην υπόθεση της τροφικής δηλητηρίασης μαθητών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου στο MEGA και το Live News η αρχική έρευνα της Πυροσβεστικής έδειξε πως η φωτιά ξεκίνησε από την μπροστινή πλευρά ενός φορτηγού, το οποίο ήταν παρκαρισμένο στο κτίριο του εργοστασίου που έπιασε φωτιά και κάηκε ολοσχερώς.

Η περίεργη θέση του φορτηγού

Ωστόσο, οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής φαίνεται να είναι προβληματισμένοι καθώς το φορτηγό φαίνεται να ήταν σχεδόν κολλητά στο κτίριο, σαν κάποιος να ήθελε να το συνδέσει με την πυρκαγιά.

Ένα άλλο στοιχείο που προβληματίζει τις Αρχές είναι το γεγονός πως η φωτιά εξαπλώθηκε και πήρε διαστάσεις πάρα πολύ γρήγορα, παρά ο γεγονός πως το υλικά που έχει το εργοστάσιο δεν ήταν εύφλεκτα.

Η ραγδαία εξάπλωση της φωτιάς

Για τον λόγο αυτό εξετάζεται αν υπήρχε κάποιος άλλος παράγοντας, όπως κάποια άλλη εύφλεκτη ύλη στον χώρο που να επιτάχυνε την εξάπλωσε της φωτιάς. Να υπήρξε δηλαδή διάχυση βενζίνης ή πετρελαίου και αυτό να ήταν μετά από ανθρώπινη παρέμβαση, οπότε μιλάμε για εμπρησμό. Αυτό ωστόσο θα ερευνηθεί σε δεύτερη φάση μετά και από τις χημικές αναλύσεις που θα γίνουν.

Σε αυτό που έχουν καταλήξει οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής είναι ότι η φωτιά ξεκίνησε από το φορτηγό που περιέργως ήταν παρκαρισμένο κολλητά στο κτήριο του εργοστασίου και στη συνέχεια η φωτιά εξαπλώθηκε ραγδαία χωρίς αυτό να μπορεί να εξηγηθεί ακόμα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.