Νέο Σύστημα Αυτόματου Εντοπισμού: Διευκρινίσεις του Τσάπαλου για Ανασφάλιστα Οχήματα και Πρόστιμα

Στο νέο σύστημα ελέγχων για τα ανασφάλιστα οχήματα αναφέρθηκε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Όμηρος Τσάπαλος  μιλώντας στο MEGA.

«Το κράτος έχει την πληροφορία … τη διαθέτει, έχει τα μητρώα στο υπουργείο Μεταφορών και στην ΑΑΔΕ και ούτω καθ’ εξής  προκειμένου να διαπιστώσει ποιοι  έχουν ανασφάλιστα οχήματα και ποιοι όχι. Απλά μέχρι πρότινος αυτή η πληροφορία δεν συνδυαζόταν μεταξύ της. Το κράτος δεν επικοινωνούσε με τον εαυτό του, δεν γινόντουσαν ηλεκτρονικές διασταυρώσεις με αποτέλεσμα να εμπιστευόμαστε έναν τυχαίο έλεγχο της τροχαίας για να ανακαλύψουμε ποιος έχει ανασφάλιστο όχημα και ποιος όχι » σημείωσε ο κ. Τσάπαλος.

Και συνέχισε λέγοντας πως « μέσα σε αυτή την προσπάθεια που θα κάνουμε τώρα της ηλεκτρονικής διασταύρωσης θα αποκαλυφθούν όλα τα ανασφάλιστα οχήματα … 500 χιλιάδες στον αριθμό υπολογίζουμε. Και θα έχουμε σαν εργαλεία και κάποιους ελέγχους της ΑΑΔΕ : χρήση καμερών στις εθνικούς οδούς  για να βλέπουμε τις πινακίδες και να κάνουμε δειγματοληπτικούς ελέγχους .Ουσιαστικά κάθε 6 μήνες θα κάνουμε ηλεκτρονικές διασταυρώσεις και θα αποκαλύπτονται αυτά τα ανασφάλιστα οχήματα αλλά και αυτά που δεν πέρασαν ΚΤΕΟ ή δεν πλήρωσαν τέλη κυκλοφορίας ».

Στην ερώτηση εάν το σύστημα αυτό θα ψάχνει τις πινακίδες  των οχημάτων είπε πως « θα χρησιμοποιείται και αυτό το εργαλείο, όπως σε όλες τις χώρες της Ευρώπης .Αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο. Τα ανασφάλιστα οχήματα είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στους δρόμους. Είναι θέμα δημόσιας ασφάλειας. Είναι θέμα το ότι θα βρεις τον μπελά σου εάν εμπλακείς σε ένα τροχαίο με κάποιον που είναι ανασφάλιστος και να τρέχεις στα δικαστήρια για να βρεις το δίκαιο σου. Αυτό δημιουργεί χιλιάδες υποθέσεις στα δικαστήρια και χάνεις και φορολογικά έσοδα έτσι»

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.