Ολονυχτία φοιτητών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την Παλαιστίνη – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Ολονύχτια διαμαρτυρία πραγματοποιούν σήμερα φοιτητές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, δείχνοντας αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης.

Συγκεκριμένα, φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας συγκεντρώθηκαν έξω από τα Προπύλαια όπου και έστησαν σκηνές, ενώ σε αντίστοιχες δράσεις προσχώρησαν και φοιτητές στη Θεσσαλονίκη, έξω από τον Λευκό Πύργο.

Όπως δηλώνουν, διαμαρτύρονται για τη στάση της κυβέρνησης αναφορικά με τα όσα συμβαίνουν στη Λωρίδα της Γάζας.

Το παρών στην Αθήνα έδωσε και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Αθήνα - Παλαιστίνη

Αθήνα - Παλαιστίνη

Οι φοιτητές άρχισαν να συγκεντρώνονται έξω από τα Προπύλαια λίγο μετά τις 8 το βράδυ και σκοπεύουν να παραμείνουν εκεί μέχρι το πρωί της Τρίτης.

«Η ιστορία έχει μια σωστή πλευρά – Με την Παλαιστίνη»

Την ίδια στιγμή, στη Θεσσαλονίκη, το παραλιακό μέτωπο του Λευκού Πύργου, έχει γεμίσει σκηνές. Σύμφωνα με το ThessToday, με ένα τεράστιο πανό με τη σημαία της Παλαιστίνης, στο οποίο αναγράφεται «Η ιστορία έχει μια σωστή πλευρά – Με την Παλαιστίνη» και με ραπ μουσική να ηχεί από τα μεγάφωνα, μέλη φοιτητικών συλλόγων, εργατικών σωματείων αλλά και μέλη της Παλαιστινιακής κοινότητας εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στην εμπόλεμη χώρα.

Στα αιτήματα τους ζητούν να σταματήσει ο πόλεμος στην Παλαιστίνη, την αποχώρηση των Ισραηλινών στρατευμάτων από την Λωρίδα της Γάζας, την αναγνώριση της Παλαιστίνης ως ανεξάρτητο κράτος, η ελληνική κυβέρνηση να αποσύρει τη στήριξή της στο κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ αλλά και να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο και να επιστρέψει πίσω η Φρεγάτα Ύδρα.

Θεσσαλονίκη - ΠαλαιστίνηΘεσσαλονίκη - Παλαιστίνη

Θεσσαλονίκη - Παλαιστίνη

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.