ΟΣΕΘ: Ποιές αλλαγές θα γίνουν στις αστικές συγκοινωνίες με την έναρξη της λειτουργίας του μετρό (ΒΙΝΤΕΟ)

Μιλώντας στην TV100 ο κ. Τόσκας σημείωσε πως τα εν λόγω δρομολόγια θα καταλήγουν στο νέο τερματικό σταθμό της Νέας Ελβετίας και θα έχουν άμεση σύνδεση με το μετρό.

Η κατάργηση των τερματικών σταθμών της Χαριλάου και της Βούλγαρη αποτελεί μέρος του σχεδίου αναδιάρθρωσης των λεωφορειακών γραμμών στη Θεσσαλονίκη, λόγω της έναρξης της λειτουργίας του μετρό. Όπως επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕΘ, Γιάννης Τόσκας, τα εν λόγω δρομολόγια θα καταλήγουν στο νέο τερματικό σταθμό της Νέας Ελβετίας και θα έχουν άμεση σύνδεση με το μετρό.

Ειδικότερα, η μελέτη αναδιάρθρωσης των λεωφορειακών γραμμών προβλέπει ότι το 66% των οχημάτων δε θα διασχίζουν την Εγνατία από το ύψος του πετάλου της Αριστοτέλους μέχρι τον ΟΣΕ. Τα εν λόγω λεωφορεία θα αξιοποιηθούν σε άλλα δρομολόγια είτε λειτουργούν ήδη είτε θα δημιουργηθούν. Μεταξύ άλλων, θα δημιουργηθούν 4 νέες κάθετες στην πόλη γραμμές, ενώ νέες γραμμές θα ενώσουν όμορες περιοχές μεταξύ τους, κατέληξε ο κ. Τόσκας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.