Η μεγάλη αποκάλυψη της εφημερίδας Εστια για την ευρωπαία εισαγγελέα Λάουρα Κοβέσι

Η Ευρωπαία Εισαγγελέας Λάουρα Κοβέσι, τεντώνει το σχοινί!

Σύμφωνα με την «Εστία» έχει κινήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες για να επωφεληθεί από την ευρωπαϊκή νομοθεσία που υπερισχύει έναντι της ελληνικής εσωτερικής έννομης τάξης και του νόμου περί ευθύνης υπουργών.
Σε αυτή την περίπτωση θα ασκήσει η ίδια διώξεις χωρίς να χρειαστεί να περιμένει την ελληνική Βουλή αν θα της δώσει ή όχι την άδεια.

IMG 5615

«Θα ασκήσει απευθείας διώξεις κατά τουλάχιστον δύο υπουργών, ίσως και περισσότερων, για την εμπλοκή τους στους χειρισμούς της περίφημης σύμβασης 717 και, ιδιαίτερα, στο σκέλος των παράνομων παρατάσεων για τις οποίες έχει ήδη ασκήσει διώξεις σε 23 αξιωματούχους του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ» σημειώνει το δημοσίευμα.

Η Κοβέσι απεύθυνε ερώτημα προς τις νομικές υπηρεσίες της Ε.Ε. σχετικά με την άσκηση απευθείας διώξεων για ευρωπαϊκά αδικήματα κατά πολιτικών προσώπων με βάση την αρχή της υπεροχής του κοινοτικού δικαίου έναντι της συνταγματικής έννομης τάξης, όπως αυτή διαμορφώθηκε στην υπόθεση του βασικού μετόχου.

Η Ευρωπαία Εισαγγελέας ζήτησε αρχικά τη γνώμη του Κολεγίου των Επιτροπών από όπου της μεταβιβάστηκε προφορικά η άποψη ότι με βάση το ισχύον νομικό καθεστώς δεν υπάρχει κανένα νομικό εμπόδιο για την απευθείας άσκηση διώξεων κατά υπουργών στην Ελλάδα για οικονομικές απάτες της Ε.Ε.

Ας σημειωθεί πως το 85% του έργου χρηματοδοτείται από την Ένωση και η έρευνα της ευρωπαϊκής Εισαγγελίας αφορά στο αδίκημα της διασπάθισης κοινοτικού χρήματος, ύψους 15,3 εκατ. ευρώ, καθώς εκταμιεύονταν κονδύλια για την σύμβαση 717 από τις επιτροπές της Ε..Ε, χωρίς να έχουν καταρτιστεί οι προβλεπόμενες μελέτες.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.