25 αστυνομικοί και 4 οχήματα φρουρούν την προβολή του «Αδέσποτα κορμιά»

Η κατάσταση που περιγράφετε φαίνεται να προκαλεί έντονες αντιδράσεις και συζητήσεις στην ελληνική κοινωνία. Η αντιδράσεις αυτές είναι κατανοητές λόγω του ευαίσθητου θέματος της θρησκείας και των πιστεύων που αγγίζει η περιγραφόμενη ταινία.

Ο ρόλος της αστυνομίας στην περίπτωση αυτή φαίνεται να είναι η διασφάλιση της δημόσιας ασφάλειας και της τάξης, καθώς και η αποτροπή πιθανών εκτροπών ή αντιδράσεων που μπορεί να προκύψουν λόγω της προβολής της ταινίας. Είναι σημαντικό να διασφαλιστεί η ελεύθερη έκφραση των πολιτισμικών και θρησκευτικών πεποιθήσεων, ταυτόχρονα όμως με τον σεβασμό στις διαφορετικές απόψεις και πεποιθήσεις των πολιτών.

Η συζήτηση για τη χρηματοδότηση της ταινίας από το δημόσιο και το περιεχόμενό της αποτελούν θέματα που προκαλούν διάλογο σχετικά με την πολιτική του πολιτισμού και την ελευθερία έκφρασης στο πλαίσιο της δημοκρατίας. Ενδεχομένως, αυτή η περίπτωση θα μπορούσε να ανοίξει διάλογο για τον τρόπο με τον οποίο το δημόσιο χρηματοδοτεί πολιτιστικές πρωτοβουλίες και τη διαχείριση των πόρων του.

Την ώρα που το έγκλημα στους Αγίους Αναργύρους έχει καταδείξει τις παθογένειες και κυρίως τις ελλείψεις της ΕΛ.ΑΣ. σε προσωπικό αλλά και εξοπλισμό, διαβάζουμε, ότι 25 αστυνομικοί και 4 οχήματα έχουν δεσμευθεί για να φυλούν κάθε βράδυ για ένα ολόκληρο οκταήμερο τον κινηματογράφο «ΔΑΝΑΟΣ» στους Αμπελοκήπους, όπου προβάλλεται η βέβηλη και αντιχριστιανική ταινία «Αδέσποτα κορμιά».

Μεταξύ αυτών, δύο ομάδες ΟΠΚΕ, δηλαδή των επίλεκτων δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ο Κ.Μπογδάνος, από χθες και για ακόμα μια εβδομάδα, 25 αστυνομικοί, αριθμός που αντιστοιχεί στη δύναμη ενός αστυνομικού τμήματος, έχουν τοποθετηθεί πέριξ και εντός του κινηματογράφου στη Λεωφόρο Κηφισίας με σκοπό την αποτροπή εκτρόπων, που τυχόν προκύψουν από την προβολή της εν λόγω ταινίας.

Η αφίσα απεικονίζει την Παναγία εσταυρωμένη, γυμνόστηθη και έγκυο.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.