«Ομφαλός» της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας η Τρίπολη – Επενδύσεις ύψους 180 εκατ. ευρώ με 3 νέα εργοστάσια

Στην Τρίπολη χτυπά η «καρδιά» της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας. Με τρεις μεγάλες επενδύσεις ύψους 180 εκατ. ευρώ, η περιοχή «μεταμορφώνεται» σε ευρωπαϊκό hub με την ανάπτυξη και την παραγωγή πρώτων υλών σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Μέσω Ελλάδας και συγκεκριμένα με «ομφαλό» τα νέα εργοστάσια που κατασκευάζονται στην αρκαδική πρωτεύουσα, η Ευρώπη αποκτά τις απαραίτητες προϋποθέσεις προκειμένου να έχει επάρκεια και αυτονομία από τρίτες χώρες.

Στην Τρίπολη «τρέχουν» δύο μεγάλα project, της DΕΜΟ του Δημήτρη Δέμου και της Win Medica του ομίλου ELPEN, ενώ ένα τρίτο, αυτό της Faran του Μάριου Κάτσικα βρίσκεται υπό εξέλιξη. Πρόκειται για επενδύσεις που, όπως τονίστηκε στην εκδήλωση υπό τον τίτλο «Επενδύσεις, Έρευνα και Καινοτομία» που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, θα δημιουργήσουν 1.000 νέες θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης και θα έχουν ιδιαίτερα υψηλή πολλαπλασιαστική επίδραση καθώς για κάθε 1 ευρώ επένδυσης, 3,2 ευρώ διοχετεύονται στην εθνική οικονομία.

Επενδύσεις φαρμακοβιομηχανίας στην Τρίπολη

Η χώρα μας εκτός των τριών εργοστασίων στην Τρίπολη, θα διαθέτει συνολικά 10 νέα εργοστάσια παραγωγής εξελιγμένων φαρμάκων στην επόμενη 3ετία, ενώ η παραγωγή φαρμάκων θα μπορεί να καλύψει το 70% των θεραπευτικών αναγκών των Ελλήνων ασθενών σε κρίσιμες θεραπευτικές κατηγορίες όπως η ογκολογία, η αιματολογία και το καρδιομεταβολικό.

Επενδύσεις φαρμακοβιομηχανίας στην Τρίπολη

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.