Ο Αλέξης και το Κοσοβο

Φαίνεται ότι έχουμε να δούμε πολλά ακόμα, αφού ο Αλέξης Τσίπρας συνέπλευσε με τη Ντόρα Μπακογιάννη για την ένταξη στο Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης!

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στο Παρίσι, εκεί όπου συμμετείχε στη συζήτηση και ψήφιση της έκθεσης της Ντόρας Μπακογιάννη για την ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Η συζήτηση διεξάγεται στην Επιτροπή Πολιτικών Υποθέσεων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου.

Ο Αλέξης Τσίπρας καλωσόρισε την έκθεση Μπακογιάννη, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να της πλέξει και το εγκώμιο! Όπως τόνισε χάρη και στις προσπάθειές της Ντόρας Μπακογιάννη, το Κόσοβο αναγνώρισε τη νόμιμη ιδιοκτησία του Μοναστηρίου Decani στη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Την ίδια ώρα ανέφερε ότι απαιτούνται επιπλέον ενέργειες από την Πρίστινα προκειμένου να ενταχθεί στο Συμβούλιο της Ευρώπης, ειδικά όσον αφορά στην καθιέρωση της Ένωσης Σερβικών Δήμων και τον νόμο για την απαλλοτρίωση μειονοτικών ιδιοκτησιών.

Είπε ακόμη ότι η ένταση έχει αυξηθεί πολύ στην περιοχή με αμοιβαία ευθύνη και των δυο πλευρών, προσθέτοντας πως απαιτείται επιπλέον συζήτηση με τις χώρες που δεν αναγνωρίζουν το Κόσοβο!

Να σημειωθεί ότι η έκθεση υιοθετήθηκε από την Επιτροπή Πολιτικών Υποθέσεων και αν ψηφιστεί από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση τον Απρίλιο, ένα μήνα αργότερα θα συζητηθεί στο Συμβούλιο Υπουργών, ώστε να καταλήξουν στην τελική απόφαση.

Ανέλαβε λοιπόν και ο Αλέξης Τσίπρας την προώθηση της αναγνώρισης του Κοσόβου, αδιαφορώντας για τις θέσεις της Σερβίας, υπέρ της οποία διαδήλωνε όταν δεν είχε φτάσει ακόμη στα ύπατα αξιώματα! Και πως άραγε έφτασε να υπερασπίζεται το Κόσοβο, που αποτελεί ξεκάθαρα δορυφόρο των Αμερικανών στην περιοχή;

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.