Στην Αλεξανδρούπολη συντελείται ένα αίσχος – Η Ελλάδα μέρος του πολέμου και της επερχόμενης βαριάς ήττας

Στην Αλεξανδρούπολη συντελείται ένα απαράδεκτο αίσχος. Η Ελλάδα έχει καταστεί ενεργό μέρος του πολέμου ταυτιζόμενη με την λάθος πλευρά της ιστορίας. Εκεί βρίσκεται η νέα αμερικανική βάση και σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση πλοία και φορτηγά μεταφέρουν όπλα είτε για τις χώρες του ΝΑΤΟ, είτε για την Ουκρανία.

Η Ελλάδα μέσω αυτής της βάσης έχει μετατραπεί με ορμητήριο των δυνάμεων του ΝΑΤΟ που τροφοδοτούν τον πόλεμο και τους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, η Ελλάδα της ειρήνης έχει ναυαγήσει, η Ελλάδα στην λάθος πλευρά της ιστορίας διαιωνίζει τον φαύλο κύκλο του πολέμου είναι αίσχος και ντροπή.

Η Αλεξανδρούπολη έχει μετατραπεί σε βάση διατήρησης της ανομίας των Αμερικανών αφού όπως αποδεικνύεται η διατήρηση του πολέμου στην Ουκρανία είναι πολιτικό παιχνίδι ενός υπερήλικα που πάσχει από άνοια του Biden που ευελπιστεί ότι θα κερδίσει τις εκλογές του Νοεμβρίου 2024 που τελικά δεν θα κερδίσει και δεν πρέπει να κερδίσει.

Τανκς Abrams, Bradley και ότι οπλικά συστήματα κυκλοφορούν στην Ουκρανία, πέρασαν και από την Αλεξανδρούπολη. Η πολη έχει μετατραπεί σε κόμβο, σε διαμετακομιστικό κέντρο πολέμου… Η ελληνική κυβέρνηση ακολουθεί μια κατάφορα ιστορικά και ρεαλιστικά λανθασμένη πολιτική ως προς την Ρωσία. Θυμίζουμε ότι η Ρωσία είναι σύμμαχος χώρα που ποτέ δεν ενόχλησε την Ελλάδα.

Ενώ ο Μητσοτάκης έχει συμφωνήσει να πάει στην Χάγη για Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες και υφαλοκρηπίδα με την Τουρκία, ενώ δηλώνει ότι δεν θα είμαστε πάντα εχθροί, η Ελλάδα με την άστοχη πολιτικής της βάλει κατά της Ρωσίας…

Για τα συμφέροντα της Ελλάδας η Ρωσία θα συνεχίσει να είναι πυλώνας σταθερότητας. Η Ρωσία είναι η σωστή πλευρά της ιστορίας στο Ουκρανικό ζήτημα, ένας χρήστης κοκαΐνης ο Zelensky ο Πρόεδρος της Ουκρανίας και το ΝΑΤΟ προκάλεσαν την Ρωσία και τον Putin αγνοώντας πλήρως τις βασικές ανησυχίες τους. Εάν δεν είναι η Ρωσία εχθρός, γιατί το ΝΑΤΟ έφθασε στα σύνορα της Ρωσίας; Προφανώς το ΝΑΤΟ στο Ουκρανικό συντηρεί μια καταστροφή…

Η Ελλάδα να γίνει πρωτεργάτης της ειρήνης και να αναλάβει πρωτοβουλίες για εκεχειρία και ειρήνη στην Ουκρανία… Από κομπάρσος της διεθνούς πολιτικής η Ελλάδα να αναλάβει πρωτοβουλίες… Ο Μητσοτάκης ας δει τι κάνει ο Erdogan ο οποίος έχει κερδίσει διεθνώς από την εξαιρετική του στάση, η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, δεν συμμετέχει στις κυρώσεις και διατηρεί καλές σχέσεις με τον Putin.

Είναι προς το συμφέρον της Ελλάδος να επαναξιολογήσει την στάση της ως προς το Ουκρανικό και την Ρωσία. Στον πόλεμο η Ρωσία θα κερδίσει και όσο πιο γρήγορα το αντιληφθούμε τόσο περισσότερα θα κερδίσει η Ελλάδα. Η Ελλάδα εάν δεν αλλάξει στρατηγική θα γίνει μέρος της ήττας που έρχεται και θα είναι επώδυνη για όλη την Δύση…

Η Ελλάδα σχεδιάζει να στείλει Έλληνες στρατιώτες στην Ουκρανία ως μέρος της ομάδας των προθύμων;
Εάν ναι… ας ετοιμάσουν και τις νεκρολογίες…

Χωρίς μιντιακή υπεροπλία η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση από την στιγμή που έχασε έναν πολύτιμο σύμμαχο, δηλαδή το Συγκρότημα Μαρινάκη, καταλαβαίνει ότι έχασε και την μιντιακή της υπεροπλία. Γι’ αυτό και πλέον αισθάνεται στριμωγμένη καθώς ο όμιλος αυτός όχι μόνο θα σηκώνει τα κακώς κείμενα της κυβέρνησης αλλά θα αναδεικνύει και την αντιπολίτευση Κασσελάκη (πρώτα απ’ όλα) και μετά του Ανδρουλάκη.

Όλες οι αιτιάσεις του Μαξίμου περί οικονομικών συμφερόντων που πολεμάνε τη κυβέρνηση και θέλουν αστάθεια, είναι άκυρες και έωλες. Τόσο καιρό το Βήμα υποστήριζε την κυβέρνηση, δεν την πολέμησε ποτέ παρά μόνο την περίοδο του covid 19 όταν έγραψε ότι υπάρχουν διπλά βιβλία και παράλληλο σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων του κορονοϊού από την ΗΔΙΚΑ και τον ΕΟΔΥ.

Τότε, μάλιστα, υπήρξε παραίτηση της δημοσιογράφου που έγραψε το ρεπορτάζ με το παρασκήνιο να βοά ότι ασκήθηκε πίεση να απολυθεί. Το Βήμα, μετά από καιρό, επαναπροσέλαβε τη δημοσιογράφο (όπως μαθαίνω μετά από παρέμβαση του Βαγγέλη Βενιζέλου) και η διεύθυνση την δέχτηκε. Τραγική ειρωνεία: Η ίδια δημοσιογράφος συνυπογράφει το κείμενο για τη «μονταζιέρα για τα Τέμπη».

Επίσης, η κυβέρνηση είναι στριμωγμένη γιατί ξέρει ότι έχει χάσει επικοινωνιακά στο θέμα των Τεμπών και δεν μπορεί να αλλάξει τη δυσαρέσκεια που υπάρχει. Αλλά και σε μία σειρά από καθημερινά προβλήματα όπως η ακρίβεια, η εγκληματικότητα, η παραδοσιακή ατζέντα και φυσικά η δημόσια υγεία και η ασφάλεια.

Τέλος, είναι σίγουρο ότι η ΝΔ δεν μπορεί με το ευρωψηφοδέλτιο που έχει κατεβάσει (έχει ανακοινώσει 28 άτομα) να κερδίσει νέους ψηφοφόρους. Αναγκαστικά θα ανακυκλώσει παλιούς ψηφοφόρους που ήδη είχε ενώ με την μεγάλη αποχή που θα παρατηρηθεί στην ελληνική επικράτεια δεν είναι σίγουροι ούτε και αυτοί. Άλλωστε, οι μετρήσεις το λένε ξεκάθαρα ότι 1 στους 2 ψηφοφόρους των κομμάτων ισχυρίζονται ότι μπορεί να αλλάξουν την ψήφο τους σε αυτές τις εκλογές. Για τη ΝΔ αυτό σημαίνει ότι ψηφοφόροι είτε θα πάνε σε πιο δεξιά σχήματα είτε θα μείνουν στη φάση της αποχής.

Μόνη ελπίδα οι ομογενείς για να κρατηθεί η ΝΔ

Σε κάθε περίπτωση, η Πειραιώς για το μόνο που μπορεί να ελπίζει είναι μήπως εισχωρήσει στο μεγάλο κοινό της ομογένειας που πρώτη φορά θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές με επιστολική ψήφο. Γι’ αυτό και η ΝΔ θέλει να στήσει ένα μεγάλο κύκλο περιοδειών στην ομογένεια ώστε να κερδίσει κάτι από το νέο εκλογικό κοινό που παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε εκλογές.

Βέβαια, η ιστορία με την Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου και τη διαρροή email από το υπουργείο Εσωτερικών, δημιούργησε μία κάμψη στη ροή των αιτήσεων προς την πλατφόρμα. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα βγει σε πολλές χώρες όπου υπάρχουν μεγάλοι πληθυσμοί ομογενών ενώ θα υπάρξουν ταξίδια και πρωτοκλασσάτων υπουργών, όπως της Νίκης Κεραμέως αλλά και του υφυπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κώτσηρα.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.