Ο «Παλαιοχριστιανός» Μανώλης κατεβαίνει στην πολιτική – Οι συζητήσεις για κόμμα με μέλη της κοινότητας

Την πρόθεσή του να κατέβει στην πολιτική και να συμμετάσχει στις εκλογές με «μειονοτικό» κόμμα εξέφρασε ο «Παλαιοχριστιανός» Μανώλης Καλαϊτζιδάκης, ο οποίος μαζί με την οικογένειά του ζούσαν σε παράπηγμα στην ορεινή Κορινθία, ενώ είχαν σκάψει μέχρι και λαγούμι που το χρησιμοποιούσαν ως δίοδο διαφυγής.

«Σιγά – σιγά τελείωσαν τα γεγονότα που αναστάτωσαν τη ζωή μου και ετοιμάζομαι να επιστρέψω στο βουνό μου. Έχω επισκεφθεί τον χώρο μου κυρίως για να πάρω έγγραφα που κοινοποιούνται… στις κατσίκες μου. Ενδεχομένως αυτό που συνέβη και σε εμένα μπορεί να συμβεί και σε άλλα μέλη της κοινότητας» τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης και πρόσθεσε:

«Γίνεται συζήτηση, για να κάνουμε ένα κόμμα μειονοτικό, για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας ως παλαιοημερολογίτες και παλαιοχριστιανοί».

Στο ερώτημα για το αν θα είναι πρόεδρος ή γραμματέας του κόμματος απάντησε: «Δεν ξέρω αν μπορώ να είμαι πρόεδρος από το βουνό. Εγώ το βουνό μου δεν το εγκαταλείπω. Είναι θέμα ημερών να ανακοινωθεί».

Ο «παλαιοχριστιανός», αναλύοντας το σκεπτικό του για την ίδρυση του κόμματος, συμπλήρωσε: «Πρέπει να κοιτάξουμε αν μπορούμε να υπαχθούμε στο Πατριαρχείο της Μόσχας. Στην Ελλάδα οι παλαιοημερολογίτες έχουν υποστεί διωγμούς και πρέπει να δούμε πώς μπορούμε να προστατευθούμε από αυτό».

«Δεν γίνεται να μην επιτρέπεται στην Ελλάδα να ασκούμε την πίστη μας, όπως θέλουμε», είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα κάνει με τα χρήματα, στην περίπτωση που το κόμμα το οποίο θα ιδρύσει μπει στη βουλή, είπε: «Ο Χριστός, όταν ήρθε στον κόσμο, έπιασε τα πάντα. Ένα πράγμα δεν έπιασε: το χρήμα. Γι’ αυτό τον σκοπό είχε τον Ιούδα. Το ζήτημα δεν είναι αν θα πληρωνόμαστε, αλλά αν θα μπορέσουμε με πολιτικό και κοινωνικό αγώνα να προστατεύσουμε τον τρόπο ζωής μας και τα δικαιώματά μας».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του ΑΝΤ1:

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.