Λάμπρος εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Αυστραλία

Με μαζικό παρών γιόρτασε χθες, Κυριακή, η Ελληνική Ομογένεια του Σίδνεϊ της Αυστραλίας την σημερινή, για εμάς, Εθνική Επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821!

Οι επετειακές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν μπροστά από το εμβληματικό κτίριο της Όπερας του Σίδνεϋ. Προηγουμένως, τελέστηκε Δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, εψάλη Επιμνημόσυνη Δέηση, κατετέθησαν στεφάνια προς τιμήν των Ηρώων του 1821 στο Κενοτάφιο του Martin Place και πραγματοποιήθηκε μεγαλειώδης παρέλαση με την συμμετοχή της μαθητιώσας νεολαίας, τμημάτων των ομογενειακών οργανώσεων και χιλιάδων ομογενών.

Οι μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής σκόρπισαν ρίγη συγκίνησης και περηφάνειας όπως και Εθνικής ανατάσεως, καθώς έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο της Ελλάδος.

Ακολούθησε η εκφώνηση επετειακών ομιλιών από τους επισήμους, με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Μακάριο, ο οποίος χαιρέτισε την επαναφορά του θεσμού της παρέλασης για την Εθνική Επέτειο της Ελληνικής Παλιγγενεσίας. «Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση», τόνισε, «μετά από μια διακοπή πέντε ετών λόγω της πανδημίας, μαζευτήκαμε όλοι οι Έλληνες και οι φιλέλληνες, στην γνωστή σε όλους Όπερα του Σίδνεϋ, με αφορμή την έναρξη της Επαναστάσεως του 1821 και την εορτή του Ευαγγελισμού της Παναγίας μας.Μαζευτήκαμε για να φωνάξουμε με καμάρι: Ζήτω η Ελλάδα!», επισήμανε ο Σεβασμιώτατος και συνέχισε:

«Μαζευτήκαμε όλοι εδώ, όχι για να αποδείξουμε ότι είμαστε δυνατοί, αλλά για να δώσουμε το μήνυμα και τη μαρτυρία της ενότητας σε όλους. Είμαστε ενωμένοι, διότι αυτό μας έμαθε η ιστορία των προγόνων μας. Είμαστε ενωμένοι ως Έλληνες διότι με την ενότητα πάμε μπροστά και οδηγούμαστε στο φως. Είμαστε ενωμένοι ως λαός, ως Γένος και ως Ορθόδοξοι διότι έχουμε το ίδιο αίμα, την ίδια ιστορία, τα ίδια βάσανα, τους ίδιους πόνους, τους ίδιους αναστεναγμούς. Μαζί προχωρούσαν οι προγονοί μας στον πόλεμο, στις χαρές, στις λύπες, στις γεννήσεις και στους θανάτους. Μαζί προχωρούμε κι εμείς στα ευχάριστα και στα δυσάρεστα της ζωής. Μαζί θα προχωρούν και τα παιδιά μας».

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας επανέλαβε προς τους ομογενείς την προτροπή να μη ξεχνούν ότι «στις φλέβες μας κυλά αίμα αγίων και ηρώων», όπως επίσης να πορεύονται με Εθνική υπερηφάνεια, φρόνημα και σθένος, καθότι «εμείς οι Έλληνες δεν γονατίζουμε, παρά μονάχα μπροστά στα εικονίσματα και μπροστά στους νεκρούς μας».

Μετά το πέρας των ομιλιών, οι εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών της πατρίδας μας.

imgonline com ua resize CwuANLAO8R

pantes1 PRINT 75753 1024x576 1

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.