Θεσσαλονίκη: Μηνύματα υπερηφάνιας και ενότητας μετά το πέρας της παρέλασης για την 25η Μαρτίου

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η παρέλαση για την 25η Μαρτίου στη Λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη.

Μετά το πέρας της παρέλασης, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης απέστειλαν μηνύματα ενότητας με αφορμή τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε πως “η Ελλάδα κατάφερε όχι μόνο να απελευθερωθεί αλλά να είναι ανάμεσα στις πιο ισχυρές χώρες του πλανήτη με τις πιο ισχυρές Δημοκρατίες. Τα επόμενα 200 χρόνια θα είναι ακόμα καλύτερα με ενότητα, σύνεση και σωφροσύνη”.

Αμέσως μετά, ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Φιλόθεος υποστήριξε: “Μακάρι το χαρμόσυνο μήνυμα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και το χαρμόσυνο μήνυμα της απελευθέρωσης της πατρίδας να σημάνουν ένα εγερτήριο σάλπισμα για εμάς όλους ώστε να συνειδητοποιήσουμε την αξία τόσο της πίστης στον Θεό όσο και της αγάπης προς την πατρίδα”.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία και εκπρόσωπος της Κ.Ο. του κόμματος, Σωκράτης Φάμελλος υπογράμμισε τα εξής: “Με σεβασμό σήμερα αποτίουμε φόρο τιμής στους ήρωες και ηρωίδες του 1821 που δώσανε τη ζωή τους για να έχουμε ελευθερία και ανεξαρτησία. Ο αγώνας του 1821 μας διδάσκει και μας εμπνέει γιατί μπορέσαμε με ενότητα και τόλμη και με ψηλά ιδανικά να πετύχουμε το ακατόρθωτο. Ένας λαός χωρίς όπλα μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς κατορθώσαμε να κερδίσουμε μια μεγάλη αυτοκρατορία εξοπλισμένη και αυταρχική. Αυτό σημαίνει ότι όλα μπορούμε να τα κατακτήσουμε αν είμαστε ενωμένοι και έχουμε αξίες. Οι προγονοι μας δεν αγωνίστηκαν μόνο για την εθνική ανεξαρτησία και την ελευθερία, αλλά και για ένα κράτος το οποίο θα έχει κανόνες, ισότητα και δικαιοσύνη. Αυτά τα ιδανικά παραμένουν ζωντανοί και σήμερα. Μαζί με ακόμα ένα μεγάλο αγαθό, το αγαθό της ειρήνης. Γιατί πάνω στην ειρήνη χτίζεται και η ζωή και η δημοκρατία και εκεί αποκτά νόημα η ελευθερία”.

Έπειτα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης είπε πως “θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία. 203 χρόνια μετά μπορούμε να θυμηθούμε εκείνη την ημέρα που ξαναγεννηθήκαμε σαν Έλληνες σε ελεύθερο κράτος. Οφείλουμε ευγνωμοσύνη σε όλους αυτούς που πότισαν με μεγάλο φόρο αίματος το δέντρο της ελευθερίας και να θυμηθούμε το χρέος, το χρέος μας απέναντι στην πατρίδα το οποίο μπορούμε να εκπληρώνουμε μόνο με ενότητα, ομόνοια και κοινωνική αλληλεγγύη”.

Τέλος, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και υποψήφια ευρωβουλευτής με τη ΝΔ, Βούλα Πατουλίδου επισήμανε: “Για την ελευθερία έχουν χαθεί άνθρωποι και παλικάρια. Παλικάρια που έγραψαν με χρυσά γράμματα το ονόματά τους στην ιστορία και έχουν προκαλέσει τον θαυμασμό ανά την υφήλιο. Αυτούς πρέπει να έχουμε ως οδηγούς ακόμη και σήμερα τις σημερινές μέρες που είναι δίκαιες, δύσκολες και διεκδικούμε ξανά τα δικιά μας”.

Δείτε τις δηλώσεις τους:

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.