Τι απαντά το Πρώτο Θέμα για την επίμαχη διαρροή

Η θέση του Πρώτου Θέματος για δημοσιεύματα και ανακοινώσεις σχετικά με τα ηχητικά ντοκουμέντα της τραγωδίας των Τεμπών.

Με αφορμή δημοσιεύματα και ανακοινώσεις της κυβέρνησης, της ΕΛΑΣ και κομμάτων της αντιπολίτευσης σχετικά με τις ηχογραφημένες συνομιλίες από το δυστύχημα των Τεμπών ξεκαθαρίζουμε τα εξής:

Το Πρώτο Θέμα εκείνες τις ημέρες έφερε πρώτο στη δημοσιότητα νομίμως καταγεγραμμένες συνομιλίες των πρωταγωνιστών του τραγικού δυστυχήματος που συγκλόνισε όλο τον κόσμο.

Τις δίκες μας αποκαλύψεις ακολούθησαν όλα ανεξαιρέτως τα Μέσα Ενημέρωσης και μάλιστα κάποια από αυτά τις εμπλούτισαν και επέκτειναν με εξίσου συγκλονιστικά ρεπορτάζ, νέα ηχητικά ντοκουμέντα και στοιχεία.

Εμείς κάναμε λοιπόν όπως πάντα την δημοσιογραφική μας δουλειά.

Φέραμε στο φως ένα συγκλονιστικό ρεπορτάζ από τα κρίσιμα χρονικά σημεία της εφιαλτικής βραδιάς στα Τέμπη. Έτσι ακριβώς όπως προέκυπταν από τις επίσημες ηχογραφημένες πολύωρες συνομιλίες που είχαν οι μοιραίοι πρωταγωνιστές της τραγωδίας μεταξύ τους, οι οποίοι άλλωστε ομολόγησαν από τη νύχτα του δυστυχήματος στις αρμόδιες Αρχές (απολογία του σταθμάρχη Βασίλη Σαμαρά στην ανακρίτρια στις 4-3-2023).

Τα υπόλοιπα είναι δουλειά της Δικαιοσύνης που παρέλαβε τα αρχεία με τις ενδοεπικοινωνίες από τις αρμόδιες Αρχές (ΕΛΑΣ) και όχι βεβαίως από τα ΜΜΕ.

Ταυτοχρόνως το Πρώτο Θέμα με δεκάδες ρεπορτάζ από τότε έως σήμερα έχει αναδείξει, πέραν της σωρείας των εγκληματικών ανθρωπίνων λαθών εκείνης της μαύρης νύχτας, και τις τραγικές αβελτηρίες των κυβερνήσεων, όσον άφορα στην διασφάλιση αυτομάτων συστημάτων ασφάλειας στα τρένα (σύμβαση ΌΣΕ 717). Αυτά για την ώρα.

protothema.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.