Μιχάλης Γιαννάκος για απογευματινά χειρουργεία: «Προηγούνται πλέον τα…γερά πορτοφόλια!»

«Άνοιξαν οι πύλες της απόλυτης ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ», συμπλήρωσε

Μπορεί τα πρώτα απογευματινά χειρουργεία να έχουν ήδη ολοκληρωθεί στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, όμως εξακολουθούν να υπάρχουν αντιδράσεις, από εργαζομένους του κλάδου της υγείας.

Ενδεικτικά είναι τα όσα δήλωσε, νωρίτερα σήμερα το πρωί, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, εκτιμώντας πως η εβδομάδα που πέρασε ήταν θλιβερή για το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

«Ήταν μία θλιβερή εβδομάδα για το ΕΣΥ, και δεν προσφέρεται για πανηγυρισμούς αλλά για περίσκεψη, και ανασχετισμό. Άνοιξαν οι πύλες της απόλυτης ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ. Στην πανδημία το δημόσιο σύστημα έδειξε τον αναντικατάστατο ρόλο που έχει. το 40% είναι από ιδιωτικές δαπάνες υγείας, σε μέσο όρο στην ΕΕ. Πλέον όποιος έχει γερό πορτοφόλι, προηγείται των άλλων», είπε αρχικά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

«Εκείνος που έχει χρήματα έχει προτεραιότητα από εκείνον που περιμένει και δεν έχει»

Ο ίδιος χαρακτήρισε τα όσα εκτυλίχθηκαν στα δημόσια νοσοκομεία «τραγελαφικά πράγματα». «Οφείλουμε μια συγγνώμη στους ασθενείς που περιμένουν σε λίστα αναμονής. Κλήθηκαν ασθενείς που περίμεναν να χειρουργηθούν. Και περίμεναν ότι θα είναι δωρεάν από το Ταμείο Ανάκαμψης. Όταν κλήθηκε ένας ασθενής στο Παπαγεωργίου από το 2016 που περίμενε, του είπαν να περάσει από το ταμείο να πληρώσει 1.200 ευρώ. Μια άλλη γυναίκα έπρεπε να πληρώσει για γενικό χειρουργείο 1.200 ευρώ. Είχε 600 ευρώ και ήρθαν συγγενείς προκειμένου να καλύψουν το ποσό», επεσήμανε ο Μιχάλης Γιαννάκος και συμπλήρωσε:

«Όταν είδαν από το υπουργείο πως πήγε η πρώτη μέρα, είπαν ότι μόνο η πρώτη μέρα είναι δωρεάν. Οι άλλες μέρες; Εκείνος που έχει χρήματα έχει προτεραιότητα από εκείνον που περιμένει και δεν έχει».

Όπως επεσήμανε, στο Παπαγεωργίου εκκρεμούν 9.000 χειρουργεία και γίνονται μόλις 40-50 τον μήνα με βάση τον σχεδιασμό. «Να προσλάβουμε προσωπικό και να δώσουμε κίνητρα προσέλκυσης για να μην έχουμε αυτό το νόμιμο αλισβερίσι μεταξύ νοσοκομείων κι ασθενών», κατέληξε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.