Το ξέπλυμα του Μίχου έχει ονοματεπώνυμο

Διαβάζοντας την σοκαριστική είδηση, ότι η εισαγγελική πρόταση για τον γνωστό Μίχο του Κολωνού είναι απαλλακτική όσον αφορά τους βιασμούς του μικρού κοριτσιού, έρχεται αυτόματα στο μυαλό μας η καταγγελία του γνωστού ποινικολόγου Βασίλη Νουλέζα.

Ο δικηγόρος μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, αποκάλυψε ότι ο προφυλακισμένος Ηλίας Μίχος του είχε αναφέρει τουλάχιστον δύο ονόματα πασίγνωστων πολιτικών της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι εμπλέκονται στον βιασμό του 12χρονου κοριτσιού.

Φαίνεται λοιπόν ότι η προσπάθεια συγκάλυψης, έχει ονοματεπώνυμο.

Ο κ. Νουλέζας κατήγγειλε εσκεμμένη καθυστέρηση και συγκάλυψη από την πλευρά των διωκτικών και ανακριτικών αρχών, ενώ εστίασε στο γεγονός ότι ακόμα και τα δύο κινητά και το ένα τάμπλετ που έχουν βρεθεί κρυμμένα στο μαγαζί του Μίχου από εργάτες και θα έπρεπε να έχουν βρεθεί από τους αστυνομικούς, δεν έχουν αξιοποιηθεί!

Ο δικηγόρος δήλωσε ότι έχει στα χέρια του την λίστα των 213 ατόμων και πως ήδη θα έπρεπε να βρίσκονται στη φυλακή τουλάχιστον 50 άτομα.

Θεώρησε ότι ο Μίχος υπολογίζει σε μία υπόγεια συμφωνία προκειμένου να κρατήσει το στόμα του κλειστό όσον αφορά την εμπλοκή επώνυμων πολιτικών της Νέας Δημοκρατίας, αλλά θεωρεί βέβαιο πως εάν δεν τον αποφυλακίσουν όπως του έχουν υποσχεθεί, τότε θα μιλήσει και θα δώσει τα ονόματα που διαθέτει.

Ο ίδιος ο Βασίλης Νουλέζας τόνισε πως βάζει τον εαυτό του σε κίνδυνο αποκαλύπτοντας όλα αυτά τα πράγματα, ενώ παράλληλα κινδυνεύει να βρέθηκε κατηγορούμενος, αλλά ως μοναδικό στόχο έχει να κινητοποιήσει την δικαιοσύνη προκειμένου να προχωρήσει η έρευνα και να οδηγηθούν και οι επώνυμοι στο γραφείο του ανακριτή.

«Θα καταλήξεις σαν τον Χίο»

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου Ανδρέα Καψαμπέλη για ποιο λόγο δεν λέει ονόματα, ο Νουλέζας αφού διευκρίνισε ότι οι περιγραφές που κάνει είναι αρκετά δεικτικές για να καθοδηγήσουν τις διωκτικές αρχές, τον παρέπεμψε σε μία «συμβουλή» που του έδωσε δημοσιογράφος πανελλαδικού καναλιού: Πρόσεξε, μην βρεθείς σαν τον Στέφανο Χίο! Υπονοώντας σαφώς δολοφονική ενέργεια εις βάρος του, όπως ακριβώς έγινε και με τον γνωστό δημοσιογράφο.

Ο ίδιος πάντως τόνισε ότι θα επισκεφθεί τις φυλακές των Γρεβενών όπου κρατείται ο Ηλίας Μίχος, προκειμένου να τον πείσει να μιλήσει ώστε να βοηθήσει στην πλήρη διαλεύκανση του εγκλήματος, έχοντας ως δεδομένο ότι η συνεργασία του με τις αρχές θα έχει ευεργετικές συνέπειες για την ποινή του, αλλά κυρίως επειδή έχει ηθική υποχρέωση να αποκαλύψει τα ονόματα των επωνύμων που βίαζαν το μικρό κορίτσι.

Δείτε το βίντεο με τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις:

Να κριθεί ένοχη για όλες της κατηγορίες η μάνα της 12χρονης ζητά η Εισαγγελέας ενώ προτείνει αθώωση Μίχου για τους βιασμούς

Νέο σοκ προκάλεσε η πρόταση της εισαγγελέως για τη μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η απόπειρα «ξεπλύματος» για τον βιαστή Ηλία Μίχο!

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Εισαγγελέας πρότεινε να κριθεί ένοχη η μητέρα του 12χρονου κοριτσιού για όλες τις κατηγορίες που της έχουν απαγγελθεί, παρά το γεγονός ότι σε βάρος της δεν υπήρχαν αρκετά ενοχοποιητικά στοιχεία, παρά 2-3 καταθέσεις με τα μικροποσά των 20 ευρώ που βρέθηκαν στον λογαριασμό της, την κάρτα της οποίας μάλιστα χρησιμοποιούσε ο Μίχος, σύμφωνα με την κατάθεση της ανήλικης.

Η εισαγγελέας προτείνει την ενοχή της μητέρας του κοριτσιού για διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας και διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας, με επιβαρυντική περίσταση ότι η ίδια έχει την επιμέλεια του ανήλικου κοριτσιού.

Μάλιστα, ως προς την μαστροπεία, η εισαγγελέας αναφέρει ότι «φέρει τη μορφή εξώθησης και διευκόλυνσης μέσω αφόρητων πιέσεων, συναισθηματικού εκβιασμού και προτροπών προς την 12χρονη κόρη της να εκδίδεται για να της φέρνει λεφτά, αλλά και μέσω πληροφοριακών συστημάτων με τη μορφή αφόρητων πιέσεων και προτροπών να παράγει η ανήλικη βίντεο και φωτογραφίες ώστε να της φέρνει χρήματα».

Επιπλέον, η εισαγγελέας φέρεται να ζήτησε να κριθεί ενοχή η μητέρα και για το αδίκημα της εκβίασης σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος της συζύγου του Ηλία Μίχου.

Υπενθυμίζεται ότι σε όλες τις μαραθώνιες καταθέσεις που έδωσε το ανήλικο κορίτσι διαβεβαίωνε με δάκρυα στα μάτια ότι η μητέρα της δεν γνώριζε τίποτα για τη φρίκη που βίωνε στα χέρια του Μίχου.

Όσον αφορά τον Η. Μίχο η εισαγγελική λειτουργός, ζήτησε απαλλαγή και για την κατηγορία της εμπορίας, όπως και εκείνες του βιασμού και της μαστροπείας στη βαρύτερη μορφή που τον βαρύνει. Έχει ζητήσει την ενοχή του για τέσσερις κατηγορίες.

Η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του «Μιχάλη»

Η εισαγγελέας με την αγόρευση ζήτησε επίσης να κριθεί ένοχος ο αποκαλούμενος «Μιχάλης», δεύτερος εκ των βασικών κατηγορουμένων, για τις κατηγορίες της διακεκριμένης μαστροπείας προσώπου νεότερου των 15 ετών με σκοπό το κέρδος και της διακεκριμένης πορνογραφίας ανηλίκου κάτω των 12 ετών. Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητήθηκε η αθώωση του «Μιχάλη» για γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής καθώς φέρεται να υποστηρίχθηκε από την εισαγγελική έδρα ότι δεν προέκυψε ότι συναντήθηκε με την 12χρονη.

Προτείνει ενοχή για 22 από τους 23 βιαστές της ανήλικης

Την ενοχή για 22 από τους 23 αποκαλούμενους «πελάτες» στα ραντεβού της φρίκης της 12χρονης από τον Κολωνό ζήτησε η εισαγγελέας Έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Κατά την εισαγγελική κρίση, σύμφωνα με πληροφορίες, οι 22 κατηγορούμενοι πρέπει να κριθούν ένοχοι για γενετήσιες πράξεις έναντι αμοιβής με ανήλικο που έχει συμπληρώσει τα 12 έτη.

Για έναν κατηγορούμενο, πακιστανικής καταγωγής, η εισαγγελέας πρότεινε να κριθεί αθώος λόγω αμφιβολιών.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή με τις αγορεύσεις συνηγόρων.

«Ξεπλένουν» τον Μίχο για τους βιασμούς της 12χρονης!

Μετά από τόσες σοκαριστικές μαρτυρίες, άφθονους κατηγορούμενους αλλά και απτά αποδεικτικά στοιχεία, η εισαγγελέας αποφάσισε να προτείνει την ενοχή του Ηλία Μίχου στην υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης και μαστροπείας της 12χρονης από τον Κολωνό, για σκέλη του κατηγορητηρίου, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται η κατηγορία του βιασμού!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε στο δικαστήριο την ενοχή του 55χρονου για διακεκριμένη κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο, αλλά χωρίς εξαναγκασμό και κερδοσκοπία αλλά και για διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται, καθώς και για οπλοκατοχή. Αυτό που σοκάρει είναι ότι, αντιθέτως η εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθεί αθώος λόγω αμφιβολιών για βιασμό του παιδιού, για μαστροπεία σε οίκους ανοχής και για μαστροπεία μέσω εξαναγκασμού με αποκόμιση πορνικών εσόδων.

«Εξακολουθεί να ισχυρίζεται, να πιστεύει και να λέει ότι η μητέρα της δεν ήξερε τίποτα. Το κορίτσι δεν είναι σε καλή κατάσταση. Θέλει να δει τη μαμά της, κλαίει. Είχε έρθει για λίγες ημέρες στην Αθήνα, πήγε στη φυλακή, έκλαιγε, ζητούσε να δει τη μητέρα της. Δεν την άφησαν. Υπάρχει απόφαση, ενώ η μητέρα βλέπει όλα τα παιδιά, να μην βλέπει το συγκεκριμένο παιδί», ανέφερε η δικηγόρος του 12χρονου κοριτσιού, Ασπασία Ταραχοπούλου.

«Γίναμε παράδεισος παιδοβιαστών!» Οργή λαού στο Twitter

«Πάγωσε» το πανελλήνιο η πρόταση της Εισαγγελέως στη δίκη που διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών για την φρικώδη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό.

Για τον Ηλία Μίχο, το πρόσωπο που κακοποιούσε σεξουαλικά την ανήλικη μαθήτρια και την εξέδιδε, κλείνοντας ραντεβού με πελάτες που πλήρωναν για να ξεδώσουν τις αρρωστημένες ορέξεις τους στο κορμί της 12χρονης, η Εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή του για τα αδικήματα του βιασμού λόγω αμφιβολιών (!). Απαλλαγή πρότεινε και για το αδίκημα της μαστροπείας με τη μορφή του εξαναγκασμού, ενώ την ίδια στιγμή ζήτησε να κριθεί ένοχη η μητέρα για όλες τις βαριές κατηγορίες, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχαν σημαντικά στοιχεία σε βάρος της και το ανήλικο κορίτσι κατέθεσε επανειλλημένα ότι μάνα της δεν γνώριζε τη δράση του Μίχου.

Mε χιλιάδες αναρτήσεις στο Twitter, οι χρήστες εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους για την πρόταση της Εισαγγελέως, αφήνουν αιχμές για τις διασυνδέσεις του Μίχου με πολιτικά πρόσωπα και δηλώνουν τρομαγμένοι από την εξέλιξη. «Γίναμε παράδεισος παιδοβιαστών», γράφουν κάποιοι ενώ άλλοι ζητούν να παρέμβει Εισαγγελέας… για την Εισαγγελέα!

Δείτε τα σχόλια:

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.