Η βρώμικη ιστορία

Του Βασίλη Βιλιάρδου

«Καρικατούρα: Έναντι χρημάτων, χιλιάδες ανθρώπινες ζωές – θύματα ενός οικονομικού πολέμου, ο οποίος όπως οι περισσότεροι πόλεμοι χάθηκε από μέσα, από τους ενδοτικούς «ηγέτες» του Έθνους – υπενθύμιση».

Γιατί αλήθεια ισχυριζόταν ο κ. Βενιζέλος το 2011 πως το χρέος θα μειωνόταν στο 120% το 2020, όταν τελικά ξεπέρασε το 200%; Επειδή δρομολόγησε το PSI, παριστάνοντας το σωτήρα της πατρίδας μας – μετατρέποντας τα ομόλογα σε αγγλικού δικαίου, απεμπολώντας τη δυνατότητα μετατροπής του χρέους μας σε δραχμές, χρεοκοπώντας τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία, καθώς επίσης υποθηκεύοντας τη δημόσια περιουσία μας.

 

Έναντι ποιου ανταλλάγματος; Μίας ονομαστικής μείωσης του δημοσίου χρέους κατά 51.3 δις €, τα περισσότερα από τα οποία ήταν δικά μας χρήματα (τραπεζών, μικρών ομολογιούχων και ασφαλιστικών οργανισμών) – ενώ αργότερα χάσαμε περίπου 51 δις € από τις ανακεφαλαιοποιήσεις, συν 19,5 δις € αναβαλλόμενους φόρους, συν τα 20 δις € του σχεδίου Ηρακλής κοκ. από τις τράπεζες μας, αφελληνίζοντας τες ταυτόχρονα. Έναν αφελληνισμό, για τον οποίο σήμερα η κυβέρνηση θριαμβολογεί – όπως για την ιδιωτικοποίηση της Εθνικής, της Πειραιώς κοκ.

Γιατί δεν τιμωρείται ούτε αυτός, ούτε όλοι εκείνοι που καταδίκασαν τη χώρα στο διηνεκές; Που τη μετέτρεψαν σε γερμανικό προτεκτοράτο, που καταρράκωσαν την εθνική μας αξιοπρέπεια και που έχουν έκτοτε υποχρεώσει όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις να εξευτελίζονται, υποκλινόμενες δουλικά απέναντι στη γερμανική κυβέρνηση;

Επειδή οι Έλληνες δεν έχουν δυστυχώς ακόμη καταλάβει το έγκλημα που διενεργήθηκε εις βάρος τους, έχοντας επικεντρώσει την προσοχή τους στην εποχή προ των μνημονίων – νοιώθοντας πως για την υπερχρέωση της χώρας είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι.

Ακόμη όμως και αν δεχθούμε πως ίσχυε, θα επρόκειτο για τη μισή αλήθεια, αφού η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ ήταν ανέκαθεν προσαρμοσμένη στη γερμανική οικονομία – οπότε δεν εμπόδιζε ως όφειλε το φθηνό δανεισμό τους για καταναλωτικούς σκοπούς, καθώς επίσης για μη παραγωγικές επενδύσεις, μεταξύ των οποίων σε ακίνητα.

Εκτός αυτού η Γερμανία, επιδιώκοντας να εκμεταλλευθεί όλες τις δυνατότητες που της προσέφερε η Ευρωζώνη, υιοθέτησε από την αρχή τη βρώμικη πολιτική της φτωχοποίησης του γείτονα, που φαίνεται πως επαναλαμβάνει ξανά σήμερα – μεταξύ των οποίων το μισθολογικό dumping, με αποτέλεσμα να κλέβει τους πάντες χωρίς καν να το καταλαβαίνουν.

Το θέμα όμως που πρέπει να απασχολεί τους Έλληνες είναι το τι συνέβη μετά το 2010, όπου ξεκίνησε η εποχή των μνημονίων. Εάν δεν καταλάβουν λοιπόν πως έκτοτε το δημόσιο χρέος εκτοξεύθηκε στα ύψη, ότι το ιδιωτικό μη εξυπηρετούμενο απογειώθηκε από σχεδόν αμελητέο προηγουμένως, πως καταστράφηκε εντελώς ο παραγωγικός μας μηχανισμός, ότι η ανεργία κλιμακώθηκε σε ύψη πρωτόγνωρα για τη χώρα, πως χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις χρεοκόπησαν κοκ., αποκλειστικά και μόνο λόγω των μνημονίων, δεν πρόκειται να συνειδητοποιήσουν πως είναι τα άδικα θύματα μίας βρώμικης ιστορίας – οπότε θα συνεχίσουν να μην αντιδρούν, να σιωπούν δηλαδή όπως τα πρόβατα, επιτρέποντας στις εγχώριες και ξένες πολιτικές και άλλες «συμμορίες» να τους λεηλατούν, να τους εξευτελίζουν, καθώς επίσης να τους απομυζούν αχόρταγα.

Αντίθετα, εάν τελικά το καταλάβουν θα πλημμυρίσουν τους δρόμους, απαιτώντας να τιμωρηθούν παραδειγματικά όλοι αυτοί που διαχειρίστηκαν το πρόβλημα της υπερχρέωσης του 2009, με αυτόν τον άθλιο τρόπο – ψηφίζοντας μνημόνια που δεν είχαν καν διαβάσει, κυρίως όμως υπογράφοντας τη θανατική καταδίκη της πατρίδας τους, το PSI, μέσω του οποίου έχει μετατραπεί η Ελλάδα σε άβουλη αποικία, τουλάχιστον για τα επόμενα 99 χρόνια.

Ελπίζουμε μόνο να μη χρειαστεί να ξεπουληθούν τα πάντα προτού καταλάβουν οι Πολίτες πως έχουν καταδικαστεί σε μία χρεοκοπία δίχως τέλος, σε μία κυλιόμενη πτώχευση – να μην εξαθλιωθούμε δηλαδή ακόμη περισσότερο, να μην υποφέρουν οι επόμενες γενιές Ελλήνων, καθώς επίσης να πάρουμε το ρίσκο της απελευθέρωσης μας όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.