Στην Αlter Εgo του Βαγγέλη Μαρινάκη τα σήματα της Ελευθεροτυπίας

Η Alter Ego του Ευάγγελου Μαρινάκη αγόρασε τα σήματα της Ελευθεροτυπίας (Κυριακάτικη και enet) στον σημερινό πλειστηριασμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας parapolitika.gr, το αντίτιμο ξεπέρασε τα 8.000.000 ευρώ, ενώ στον πλειστηριασμό συμμετείχε και εταιρεία συμφερόντων του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Ο πλειστηριασμός των σημάτων της ιστορικής εφημερίδας, που χρεοκόπησε πριν από περίπου 12 χρόνια, πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα του Πρωτοδικείου Αθηνών. Σημειώνεται ότι ο πλειστηριασμός είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 26 Φεβρουαρίου, αλλά αναβλήθηκε για μία εβδομάδα αργότερα.

Υπενθυμίζεται ότι η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» ξεκίνησε να εκδίδεται στις 21 Ιουλίου του 1975 και υπήρξε η πρώτη εφημερίδα που εκδόθηκε μετά τη μεταπολίτευση, καθώς οι υπόλοιπες της εποχής είτε απλά επανεκδόθηκαν μετά τη διακοπή της κυκλοφορίας τους κατά την περίοδο της χούντας των συνταγματαρχών, είτε δεν είχαν διακόψει την κυκλοφορία τους.

Τον Νοέμβριο του 1975 κυκλοφόρησε και η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», η πρώτη κυριακάτικη έκδοση απογευματινής εφημερίδας.

Η εφημερίδα έκλεισε οριστικά τον Νοέμβριο του 2014.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.