Ποινική δίωξη στον youtuber για το κακούργημα της εμπορίας ανθρώπων – Βίντεο ντροπής

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος ασκήθηκε σε βάρος του 35χρονου youtuber, ο οποίος συνελήφθη καθώς φέρεται να κακοποιούσε ΑμεΑ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα κατηγορείται για το κακούργημα της εμπορίας ανθρώπων κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα και το πλημμέλημα της σωματικής βλάβης σε βάρος αδύναμων ανθρώπων με τα οποία συνοικούσε.

Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε ενώπιον ανακριτή και ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες αρνείται τις κατηγορίες , λέει πως δεν τίθεται θέμα εκμετάλλευσης, πως υπήρχε συναίνεση και διατηρεί επιφυλάξεις αν πρόκειται πραγματικά για άτομα με νοητική στέρηση.

Την ίδια ώρα, σοκ έχουν προκαλέσει τα βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, τα οποία οδήγησαν και στη σύλληψη του 35χρονου youtuber.

Σκηνές βίας και ακραίας εξευτελιστικής συμπεριφοράς σε live μετάδοση με θύματα άτομα με νοητική στέρηση περιλαμβάνονται στα βίντεο που ανέβαζε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο 35χρονος YouTuber με το ψευδώνυμο Hayate ή Αρχηγός ο οποίος συνελήφθη χθες το μεσημέρι στο σπίτι του, στο Αιγάλεω, από Αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας.

Στο σπίτι του οι Αστυνομικοί βρήκαν δύο άτομα με νοητική στέρηση τα οποία ο YouTuber, εκμεταλλευόταν βάζοντάς τους να πρωταγωνιστούν στα επίμαχα βίντεο από τα όποια ο ίδιος κέρδιζε χρήματα.

Στα δύο βίντεο που παρουσίασε  και προκαλούν αποτροπιασμό, εμφανίζονται ΑμεΑ να εκτελούν εντολές προκειμένου να πρωταγωνιστήσουν σε σεξουαλικές πράξεις και να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των ακολούθων του «Αρχήγου», που πλήρωναν για να μπουν στο προφίλ του στο TikTok.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.