ΕΣΥ: Πληθαίνουν οι καταγγελίες για «φακελάκια» στα δημόσια νοσοκομεία

Τουλάχιστον 90.000 πολίτες περιμένουν επί μήνες στη λίστα αναμονής για να χειρουργηθούν σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο της χώρας. Κι όσο συμβαίνει αυτό τόσο το «’φακελάκι’ καλά κρατεί», όπως άλλωστε παραδέχτηκε και ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε εθνικό σύστημα… υπομονής έχει μετατραπεί το ΕΣΥ καθώς σχεδόν 90.000 πολίτες περιμένουν μήνες έως και χρόνια στην ουρά για να χειρουργηθούν στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας. Πολλοί παρακάμπτουν τη λίστα δίνοντας φακελάκι, όπως άλλωστε παραδέχτηκε και ο ίδιος ο υπουργός Υγείας.

Οι καταγγελίες για γιατρούς που λαμβάνουν χρήματα κάτω από το τραπέζι πληθαίνουν. Μια ηλικιωμένη περιγράφει πως γιατρός σε μεγάλο νοσοκομείο της Αττικής, ανάγκασε την κόρη της να του δώσει φακελάκι, όταν ίδια υπέστη έμφραγμα.

«Πάει βρίσκει το γιατρό κάτω στο ιατρείο του και της λέει ο γιατρός : κοίτα να δεις η μάνα σου έχει σοβαρό πρόβλημα χρειάζεται δύο στεντ. Τα στεντς όμως αυτά δεν τα έχουμε εμείς εδώ πρέπει να τα παραγγείλουμε από την Αμερική αλλά στοιχίζουνε όμως . Το κάθε στεντ έχει 1200 ευρώ . Δύο στεντς κάνουνε 2400 και 600 είναι δικά μου. Ό,τι είχαν μαζέψει τα παιδιά αυτά τα χρόνια από τους νονούς από τους παππούδες, τα λεφτά άδειασε τους κουμπαράδες η κόρη μου και τα πήγε στον γιατρό».

Με αφορμή ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα» για την κατάσταση στα νοσοκομεία, εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό, 23 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή για την κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ .

«Το ΕΣΥ έχει γονατίσει και η Κυβέρνηση ακόμη γιορτάζει το δήθεν επιτυχημένο τέλος της πανδημίας», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Να μειωθεί ο χρόνος αναμονής των προγραμματισμένων χειρουργείων προσπαθεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θέτοντας σε εφαρμογή την ενιαία λίστα χειρουργείων, ενώ τις επόμενες ημέρες θα μπει σε εφαρμογή και το σχέδιο για τα απογευματινά χειρουργεία όπου όποιος ασθενής επιθυμεί θα μπορεί να πληρώσει για να χειρουργηθεί πιο γρήγορα απογευματινές ώρες στα δημόσια νοσοκομεία.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.