Βόμβα απέναντι από το υπουργείο Εργασίας: Βίντεο – ντοκουμέντο από τη στιγμή της έκρηξης στην Σταδίου

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της έκρηξης της βόμβας απέναντι από το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου βλέπει το φως της δημοσιότητας. Αυτόπτες μάρτυρες μίλησαν για μια πολύ δυνατή έκρηξη. Από αυτή προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές στα κτίρια της περιοχής, ενώ στο υπουργείο Εργασίας έσπασαν τζάμια μέχρι και το 7ο όροφο.

Πριν από την έκρηξη, η οποία έγινε στη 01:29 τα ξημερώματα, υπήρξαν δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Στο πρώτο ενημέρωναν ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στο υπουργείο Εργασίας και στο δεύτερο ακριβώς απέναντι, έξω από τράπεζα.

Την ευθύνη για την τοποθέτηση βόμβας ανέλαβε η «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα». Πρόκειται για πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση

Το χρονικό της έκρηξης

Λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, στις 00:49 περίπου, είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ότι έξω από το υπουργείο Εργασίας είναι τοποθετημένη μία τσάντα με εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος επρόκειτο να εκραγεί σε 40 λεπτά από εκείνη την ώρα.

Άμεσα, ενημερώθηκε η Αστυνομία, η οποία με τη σειρά της διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Σταδίου στο ύψος της συμβολής της με την οδό Πεσμαζόγλου.

Λίγο αργότερα, μετά το πρώτο τηλεφώνημα στην ΕΦΣΥΝ, ακολούθησε ακόμη ένα, το οποίο έλεγε πως ο εκρηκτικός μηχανισμός βρίσκεται έξω από υποκατάστημα τραπέζης επί της οδού Σταδίου, απέναντι από το υπουργείο Εργασίας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.