Δυνατή Ελλάδα

Θεσσαλονίκης: Οι αγρότες έξω από τη ΔΕΘ

Εκατοντάδες τρακτέρ μπήκαν μέσα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το πρωί της Πέμπτης, με τους αγρότες να παραμένουν στην συμπρωτεύουσα μέχρι και το μεγάλο συλλαλητήριο της Κυριακής.

Με μαύρες σημαίες και φέρετρα τα πρώτα τρακτέρ από τα μπλόκα των γύρω περιοχών πέρασαν μπροστά από τον Λευκό Πύργο, κατευθυνόμενα έξω από τη ΔΕΘ, όπου ξεκινά σήμερα η 30η Agrotica.

Οι αγρότες έφτασαν εποχούμενοι στα τρακτέρ από το μπλόκο του Δερβενίου, στο οποίο συμμετέχουν αγρότες από την περιοχή Λαγκαδά, Δρυμό κ.ά. ενώ μαζί τους ενώθηκαν και αγρότες σπο τις Σέρρες. Ένα δεύτερο κομβόϊ με τρακτέρ ξεκίνησε από τα Κουφάλια ενώ από την Χαλκιδική έφτασαν μελισσοκόμοι με περίπου 40 φορτηγάκια.

Στη νότια πύλη της ΔΕΘ πάνω στο πλακόστρωτο παρατάχθηκαν περί τα 300 τρακτέρ, προκειμένου οι αγρότες να δώσουν βροντερό «παρών» στην έκθεση Agrotica.

Στο σημείο του μπλόκου της ΔΕΘ κατέφθασαν πεζή και άλλοι αγρότες ενώ αναμένεται να πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο, προκειμένου να καταγραφούν και τα αιτήματά τους, τα οποία τριμελής επιτροπή θα τα παραδώσει στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Να σημειωθεί ότι τα τρακτέρ θα παραμείνουν στο σημείο για τέσσερις ημέρες όσο διαρκεί η Agrotica.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.