Δυνατή Ελλάδα

Στη Λάρισα το στρατηγείο της ευρωπαϊκής επιχείρησης «Ασπίδες» κατά των Χούθι – Δεκτή η πρόταση Δένδια

Δεκτή έγινε η πρόταση του Νίκου Δένδια να γίνει η Λάρισα το στρατηγείο της ευρωπαϊκής επιχείρησης «Ασπίδες» κατά των Χούθι, στην Ερυθρά Θάλασσα.

Σε ανάρτησή του στα socia media, ο Υπουργός Εξωτερικών αναφέρει ότι «στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Άμυνας της ΕΕ, σήμερα στις Βρυξέλλες, κατά τη συζήτηση για την Ευρωπαϊκή Επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ» στην Ερυθρά Θάλασσα, ενημέρωσα τους ομολόγους μου ότι η Ελλάδα προσφέρει το Στρατηγείο της Λάρισας, ως Στρατηγείο για την Επιχείρηση, καθώς επίσης ότι έχει την ετοιμότητα να αναλάβει τη Διοίκηση της Επιχείρησης. Η προσφορά μας έγινε θετικά δεκτή».

Όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το κλίμα στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Άμυνας της ΕΕ στις Βρυξέλλες το κλίμα ήταν θετικό για την προσφορά της Αθήνας για στρατηγείο της ευρωπαϊκής επιχείρησης κατά των Χούθι, στην Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων χωρών, θετικές ήταν η Γαλλία και η Ιταλία. Επισημαίνεται ότι πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για την μεγαλύτερη ευρωπαϊκή επιχείρηση σε αμυντικό επίπεδο και σε σχέση με την επιχείρηση Irini, που σχετίζεται με το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη.

Όπως επανέλαβε πριν από λίγο ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ στη συνέντευξη τύπου, η επιχείρηση κατά των Χούθι θα ονομάζεται «Ασπίδες από τα αρχαία ελληνικά» και εξήγησε ότι θα έχει καθαρά αμυντικό χαρακτήρα και η δράση της θα είναι ανάλογη με την απειλή.

Ο κ. Μπορέλ σημείωσε, τέλος, ότι ο στόχος είναι να τεθεί σε εφαρμογή μέχρι το Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών στις 19 Φεβρουαρίου.

Νωρίτερα, ο Ζοζέπ Μπορέλ τόνισε ότι η ευρωπαϊκή επιχείρηση θα ονομάζεται «ασπίδες», δηλαδή «προστασία των πλοίων».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.