Δυνατή Ελλάδα

Πολυχρονόπουλος: Τέσσερις οι λογαριασμοί με περισσότερα από 1 εκατ. ευρώ που ελέγχονται – Πόσα μπήκαν σε «παικτικούς λογαριασμούς»

Τέσσερις και όχι δύο -όπως ανέφερε χθες ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος– είναι οι λογαριασμοί που εντόπισε η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος και οι οποίοι ερευνώνται σχετικά με τις κινήσεις τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, από το 2020 και μέχρι το τέλος της έρευνας της Αρχής, μέσω των συγκεκριμένων λογαριασμών έχουν διακινηθεί πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ. Απ’ αυτά τα χρήματα, οι 600.000 ευρώ φαίνεται να μπαίνουν σε παικτικούς λογαριασμούς στο όνομα του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες.

Από την έρευνα που πραγματοποίησε η Αρχή δεν φαίνεται να γίνονται αναλήψεις αυτών των χρημάτων από τους παικτικούς λογαριασμούς. Ένα πρώτο συμπέρασμα θα μπορούσε να είναι ότι τα χρήματα αυτά παίχτηκαν και χάθηκαν, όπως μεταδόθηκε.

Σημειώνεται ότι οι τέσσερις λογαριασμοί ανήκουν σε δύο συγγενικά πρόσωπα του «Άλλου Ανθρώπου». Στο πόρισμά της, η Αρχή αναφέρεται κυρίως σε αυτούς τους τέσσερις λογαριασμούς. Η προκαταρκτική έρευνα αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα και να διερευνήσει τα αδικήματα.

Πολυχρονόπουλος: «Δεν έχω πάρει ούτε 10 σεντς από τον “Άλλο Άνθρωπο” για προσωπική χρήση»

Στη συνέντευξη που παραχώρησε χθες ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, ο δημιουργός της Κοινωνικής Κουζίνας «Άλλος Άνθρωπος», στο Star, υποστήριξε ότι οι επίμαχοι λογαριασμοί είναι δύο. Παράλληλα, διέψευσε ότι είναι εξαρτημένος από τον τζόγο και διαβεβαίωσε πως δεν έχει πάρει ούτε 10 σετνς από τον «Άλλο Άνθρωπο» για προσωπική του χρήση.

«Τα χρήματα που δόθηκαν για τον “Άλλο Άνθρωπο” πήγαν όλα στον “Άλλον Άνθρωπο”, δεν έχω πάρει ούτε 10 σεντς για προσωπική χρήση, τι εγκληματική οργάνωση; Η αλήθεια θα βγει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, προσθέτοντας πως «έχω πέσει από τα σύννεφα. Δεν περίμενα ποτέ ότι έπειτα από 13 χρόνια καθημερινής δράσης και για 18-20 εκατ. γεύματα σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, ότι θα βρεθώ απολογούμενος για όλη αυτή τη δράση».

Παράλληλα, τόνισε πως όλοι οι λογαριασμοί, όλα αυτά τα χρόνια, ήταν ατομικοί λογαριασμοί. «Είχαν ονοματεπώνυμο, iban, τηλέφωνο και όλα ήταν αναρτημένα εκεί που τα βάζαμε για να τα βλέπει ο κόσμος και να συνεισφέρει εάν και μόνο θέλει σε αυτό που κάνουμε. Τις κάρτες των λογαριασμών τις διαχειριζόμουν εγώ. Πρόκειται για δύο λογαριασμούς, στο όνομα της μητέρας μου και του γαμπρού μου. Ο δεύτερος χρησιμοποιήθηκε μόνο για την φάση της Τουρκίας, όταν έγινε ο σεισμός. Ο κόσμος ήξερε πολύ καλά ότι κατέθεσε τα χρήματα σε ατομικούς λογαριασμούς. Εγώ δεν έχω ούτε τραπεζικό λογαριασμό, ούτε θυρίδες, ούτε ομόλογα, ούτε καν παπάκι».

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.