Δυνατή Ελλάδα

“Αναταράξεις” με το δημοψηφισμα του Ιερωνυμου – Τον ”αδειαζει” το Μαξίμου

«Τα θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν λύνονται με δημοψηφίσματα», απαντά η Κυβέρνηση στη δήλωση του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και το ότι θα μπορούσε στο θέμα αυτό να γίνει ένα δημοψήφισμα.

Μετά τις μυστικές επαφές και συναντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο και την φαινομενική «ηρεμία», άρχισαν οι… αναταράξεις!

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος από τη Νέα Μάκρη, απάντησε σε σχετική ερώτηση ότι «θα μπορούσε να γίνει και ένα δημοψήφισμα», ως συνέχεια της τοποθέτησής του ότι «σε τέτοια θέματα ούτε ο Αρχιεπίσκοπος δεν μπορεί να πάρει θέση ούτε ο πρωθυπουργός ο ίδιος, απλώς τη θέλησή του και την πορεία του. Στο τέλος είναι ο κόσμος, ο λαός μας. Αν ο λαός μας θέλει να κάνει αυτό θα το κάνει – αν δε θέλει, όχι».

Αυτή η αναφορά φαίνεται ότι δεν άρεσε στο Μαξίμου, το οποίο συντόμως θα αντιδράσει κι επισήμως, όπως ανέφερε το Action24, ωστόσο, ήδη έγιναν οι πρώτες διαρροές απόρριψης του ενδεχομένου δημοψηφίσματος που ανέφερε ο κ. Ιερώνυμος.

«Σε κάθε περίπτωση, είναι πάντοτε σεβαστές οι απόψεις της Εκκλησίας, αλλά η Κυβέρνηση θα εφαρμόσει το πρόγραμμά της», πρόσθεσαν ακόμα κυβερνητικές πηγές επί του θέματος.

Λίγο νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω του Bloomberg είχε θέσει για πρώτη φορά το χρονοδιάγραμμα για το νομοσχέδιο που αφορά τα ομόφυλα ζευγάρια:

«Το θέμα της ισότητας στο γάμο θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα στο υπουργικό συμβούλιο και μετά από δημόσια διαβούλευση θα εισαχθεί στο Κοινοβούλιο και είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα γίνει νόμος του κράτους τις πρώτες δύο εβδομάδες του Φεβρουαρίου. Αυτό που έχω πει ανοιχτά είναι ότι πρόκειται για σημαντικά ζητήματα για ορισμένους πολίτες. Γι αυτό δεν έχω επιβάλει κάποια κομματική πειθαρχία. Μέχρι τώρα έχουμε μία υγιή συζήτηση, Εξηγούμε το ζήτημα για την ισότητα στο γάμο και πρέπει να προστατεύσουμε τα δικαιώματα αυτών των παιδιών που ήδη υπάρχουν. Είναι γεγονός. Είναι μια πραγματικότητα και εν τέλει πιστεύω ότι αυτό θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα νομοθετήματος του Ελληνικού Κοινοβουλίου».

Βάσει αυτού, διαπιστώνεται το εξής ενδιαφέρον, το οποίο σίγουρα θα ανεβάσει τους τόνους τις προσεχείς ημέρες:

Την Τρίτη 23 Ιανουαρίου, όπως ανακοινώθηκε από χθες, θα συνεδριάσει εκτάκτως η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας, με αποκλειστικό θέμα συζήτησης το συγκεκριμένο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης.

Και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ακολούθως θα δημοσιοποιηθεί η γραμμή και η στάση της Εκκλησίας, η οποία αναμένεται να είναι αυστηρή και κατά των προωθούμενων διατάξεων που αφορούν τον γάμο και την τεκνοθεσία.

Την ίδια ημέρα, θα παρουσιαστεί και θα συζητηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο το υπό κατάθεση νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια!

Που σημαίνει ότι θα υπάρξει και εισήγηση του Πρωθυπουργού, πιθανόν και την ίδια ώρα που θα κάνει τις επίσημες ανακοινώσεις της η Ιερά Σύνοδος!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.