Δυνατή Ελλάδα

Πυρρος Δήμος: Αν μιλούσες Ελληνικά εκτός Χειμάρρας έμπαινες φυλακή

Ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας ήταν καλεσμένος της Έλενας Παπαβασιλείου, στην εκπομπή EQ του Action 24.

Μίλησε από καρδιάς για τον θάνατο της συζύγου του και την απόφαση να προχωρήσει την ζωή του περιμένοντας το πέμπτο του παιδάκι από την τωρινή του σύντροφο.

Όμως συγκίνησε με τα όσα είπε για τα βάσανα και τις διώξεις των Βορειοηπειρωτών από το καθεστώς της Αλβανίας, μιας και είναι παιδί της Χειμάρρας την οποία χαρακτήρισε «προπύργιο του Ελληνισμού».

Ο Πύρρος Δήμας μεγάλωσε με τη γιαγιά του και 6 χρονών τον πήραν οι γονείς του στα Τίρανα. Αναφέρθηκε στο πως δεν ψήφισαν τον Ενβέρ Χότζα οι Χειμαρριώτες και βρέθηκαν στα μπουντρούμια, αλλά και πως σε μια μέρα τους άλλαξαν την ιθαγένεια, τα ελληνικά σχολεία έγιναν αλβανικά, στην απαγόρευση να κάνουν και τον σταυρό τους, αλλά και στην επιχείρηση αλλοίωσης του πληθυσμού της Χειμάρρας με εποίκους Αλβανούς.

«Αν μιλούσες Ελληνικά εκτός Χειμάρρας έμπαινες φυλακή», είπε χαρακτηριστικά στέλνοντας όμως και το μήνυμα πως δεν το έβαλαν ποτέ κάτω.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.