Πισπιρίγκου: «Και να έκανα λάθος σε μια δόση, δεν έπαθε κάτι το παιδί στα χέρια μου» – Σε ποια ερώτηση έκλαψε η κατηγορούμενη

Για 8η ημέρα συνεχίστηκε η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία σήμερα δέχθηκε ερωτήσεις από την εισαγγελέα της έδρας κι ένα μέλος του δικαστηρίου με τον εκνευρισμό της να είναι εμφανής σε πολλές από τις απαντήσεις που έδωσε.

Της Άννας Κανδύλη 

Η κατηγορούμενη, μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε «ανούσιο» και «χαζό» το ότι της αποδίδεται ως κίνητρο για τη δολοφονία της κόρης της Τζωρτζίνας η σχέση της με τον Μάνο Δασκαλάκη, ενώ μίλησε για ενδεχόμενο λάθος της να αλλάξει με δική της πρωτοβουλία τη δόση των φαρμάκων που έπαιρνε η Τζωρτζίνα σημειώνοντας, ωστόσο, πως «…και να έκανα λάθος σε μια δόση, δεν έπαθε κάτι το παιδί στα χέρια μου, μετά έπαθε στα χέρια άλλων!». Στην ερώτηση της εισαγγελέως αν μετανιώνει για κάτι, η Ρ. Πισπιρίγκου απάντησε κλαίγοντας πως «θεωρώ ότι δεν έδωσα, γιατί δεν ήξερα ότι το παιδί μου θα φύγει από τη ζωή, όση αγάπη ήθελα να του δώσω. Έδωσα βαρύτητα σε δεύτερα πράγματα».

Εισαγγελέας: Ο αναισθησιολόγος κ. Χασαπόπουλος είπε εδώ πως η περιγραφή σας για την ανακοπή του παιδιού στο Καραμανδάνειο ήταν πολύ θεατρική. Τι λέτε γι’ αυτό;
Πισπιρίγκου: Άλλος μπορεί να το πει θεατρικό, άλλος όχι. Εγώ κατάλαβα ότι ήταν μια προσπάθεια για οξυγόνο.
Εισαγγελέας: Είπατε για κατακλίση στο παιδί. Εσείς το φροντίζατε; Μπάνιο το είχατε κάνει; Είχατε ακούσει τον κ. Ηλιάδη να σας κατηγορεί.
Πισπιρίγκου: Το φρόντιζα αλλά μπάνιο δεν το είχα κάνει. Κανένας γονιός δεν έκανε. Δεν ήξερα να μπορώ να το κάνω. Δεν το ρώτησα.
Εισαγγελέας: Γιατί το παιδί έχασε τόσα κιλά μόλις βγήκε από το νοσοκομείο; Φαίνεται να έχει χάσει 6,5 κιλά.
Πισπιρίγκου: Αν θυμάμαι τρία κιλά είχε χάσει αλλά είχε διάρροιες από το γάλα και το αλλάξαμε.
Εισαγγελέας: Έχετε αλλάξει ποτέ τα χάπια του παιδιού;
Πισπιρίγκου: Όχι.
Εισαγγελέας: Υπάρχει μήνυμα σας στον κ. Ηλιάδη που περιγράφεται ότι αλλάξατε δοσολογία στο τάδε φάρμακο.
Πισπιρίγκου: Δοκιμές δεν έκανα στο παιδί. Θα μου είχε κάνει επίπληξη.
Εισαγγελέας: Σας έκανε επίπληξη και σας είπε «δεν παίζουμε με τα φάρμακα, βιάστηκες». Σας έχει επιπλήξει! Και σας έχει πει ότι τα φάρμακα αυτά είναι κατασταλτικά δεν είναι depon για να αλλάζετε τη δόση! Σας λεει «με προσοχή!». Και αυτές οι συνομιλίες αναφέρονται στο φάρμακο stedon.
Πισπιρίγκου: Όλα τα έκανα με οδηγίες του κ. Ηλιάδη.

Η κατηγορούμενη ρωτήθηκε για το πώς ήταν οι σχέσεις της με το Μάνο Δασκαλάκη την περίοδο που η Τζωρτζίνα έκανε τη μαγνητική στο νοσοκομείο του Ρίο, καθώς φαίνεται να ανταλλάσσει μαζί του μηνύματα που όμως δεν αφορούν το παιδί.

Πισπιρίγκου: Δεν ήταν καλές οι σχέσεις μας. Τσακωνόμασταν».

Εισαγγελέας: Το βράδυ που έκανε τη μαγνητική, εσείς πάλι μηνύματα ανταλλάξατε με τον κ. Δασκαλάκη για τα ρούχα. Στις 18/1 στέλνετε μηνύματα στο Δασκαλάκη για τα ρούχα του κτλ. Δεν είχατε κάτι άλλο να σας απασχολεί; Το παιδί είχε κάνει εμετό…

Πισπιρίγκου: Ναι. Εμετό είχε κάνει. Δεν είχε κάνει κάτι άλλο. Το βράδυ φαίνεται ότι δεν είχα κοιμηθεί.

Εισαγγελέας: Σε μήνυμα πάλι λέτε στον Δασκαλάκη «αν ήθελες το καλό του παιδιού σου να μην έφευγες από το σπίτι». Τι σχέση έχει η υγεία του παιδιού με τον Δασκαλάκη;

Πισπιρίγκου: Δε διαβάζετε τη ροή των μηνυμάτων.

Εισαγγελέας: Εκείνες τις ημέρες ζητάτε επανειλημμένα τα ρούχα. Αυτό ήταν το μέλημα σας;

Πισπιρίγκου: Είχα ένα μέτωπο το παιδί μου κι ένα το Μάνο. Μπορεί να ήταν λάθος αλλά ήμουν μέσα στη σχέση και με απασχολούσε. Όταν είσαι απ’ έξω πολλά τραγούδια λες. Αυτό που μου έχει σαν κίνητρο προσάψει το βούλευμα το θεωρώ ανούσιο και χαζό και ζήτω συγγνώμη για την έκφραση μου. Ήταν λανθασμένες κινήσεις, αλλά δεν έχει καμία σχέση με την πορεία της υγείας του παιδιού μας. Ήταν συναισθήματα των στιγμών.»

Ερωτηθείσα για τη σχέση της σήμερα με τον Μάνο Δασκαλάκη, η Ρ. Πισπιρίγκου απάντησε πως σε καμία περίπτωση δεν θέλει να τα βρει μαζί του. «Έγινε η αγωγή διαζυγίου από εκείνον με αιτιολογία ότι κλονίστηκε η σχέση μας από τη σύλληψη μου. Εγώ δε συμφώνησα με αυτό. Κι έχουμε πάει σε αντιδικία επειδή δεν θέλω το διαζύγιο να γράφει αυτό».

Όσον αφορά στην αναζήτηση διαφόρων φαρμάκων που έπαιρνε το παιδί στο διαδίκτυο, είπε πως για αυτά άκουσε από τους γιατρούς και το έψαξε από ενδιαφέρον για το παιδί της.

Σχετικά με την απόφασή της να προχωρήσει σε άμβλωση στην τέταρτη εγκυμοσύνη είπε πως επηρεάστηκε από τον γενετιστή που την έφερε σε επαφή ο Ανδρέας Ηλιάδης, καθώς δεν της απέκλεισε να έχει γενετικό πρόβλημα το μωρό. Επιπλέον, θεώρησε πως μετά την εγκεφαλοπάθεια της Τζωρτζίνας δεν θα μπορούσε να τα βγάλει πέρα.

Εισαγγελέας: Η διακοπή της τέταρτης κύησης σας πως έγινε;
Πισπιρίγκου: Με το χάπι της άμβλωσης.
Εισαγγελέας: Εσείς κάνατε αναζήτηση γι’ αυτό το χάπι 23/4. Υπάρχει ένα μήνυμα σας στον κ. Δασκαλάκη. «Δεν κρατάω εγώ παιδί με έναν πατέρα σαν κι εσένα». Στις 5 Απριλίου. Τι σχέση έχει ότι ο κ. Δασκαλάκης δεν είναι αντάξιος των προσδοκιών σας με το παιδί;
Πισπιρίγκου: Ήταν πάνω στα νεύρα της στιγμής.
Εισαγγελέας: Ποιος σας έπεισε να μην κρατήσετε το παιδί τελικά; Ο κ. Δασκαλάκης ή ο γενετιστής;
Πισπιρίγκου: Μιλήσαμε με τον Μάνο και αποφασίσαμε και συμφωνήσαμε ότι δεν θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε αφού το παιδί ήταν σε αυτήν την κατάσταση.
Εισαγγελέας: Γιατί πήρατε το χάπι; Γιατί σας έπεισε ο κ. Δασκαλάκης ή για να μην έχει το παιδί γενετικό πρόβλημα;
Πισπιρίγκου: Και για τα δύο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.