Δυνατή Ελλάδα

Παρέμβαση Βερβεσού για το σύγχρονο «σκλαβοπάζαρο» με μετανάστες ως «φτηνά εργατικά χέρια»

Άμεση παρέμβαση των πειθαρχικών οργάνων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) και του Προέδρου του Δημήτρη Βερβεσού, προκάλεσε δικηγορική εταιρεία, η οποία, όπως κατήγγειλε το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, φέρεται να προωθούσε μέσω email σε κατασκευαστικές εταιρείες στο Ελληνικό, διαφημίσεις για μετανάστες ως «φτηνά εργατικά χέρια», αναλαμβάνοντας μάλιστα και όλες τις διαδικασίες νομιμοποίησης και έκδοσης τριετούς άδειας παραμονής.

πηγή φωτογραφίας: 902.gr

O κ. Βερβεσός, ζήτησε την άμεση πειθαρχική διερεύνηση της υπόθεσης που θυμίζει σύγχρονο «σκλαβοπάζαρο», από τον Πρόεδρο της Ολομέλειας των Πειθαρχικών Συμβουλίων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Ζήση Κωνσταντίνου, ενώ προηγουμένως είχε υπάρξει παρέμβαση και από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη.

Η κ.Αδειλίνη παρήγγειλε τη διεξαγωγή προκαταρκτικής έρευνας σχετικά με τα δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου που κάνουν λόγο για τη διαφήμιση της εν λόγω δικηγορικής εταιρείας.

  • Η ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών:

Σε συνέχεια των καταγγελιών και δημοσιευμάτων σύμφωνα με τα οποία η δικηγορική εταιρία με τον διακριτικό τίτλο BCLA φέρεται να προωθούσε μετανάστες ως “φτηνά εργατικά χέρια” σε ενδιαφερόμενους εργοδότες, ο Πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός, ζήτησε την άμεση πειθαρχική διερεύνηση της υπόθεσης από τον Πρόεδρο της Ολομέλειας των Πειθαρχικών Συμβουλίων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Ζήση Κωνσταντίνου, προκειμένου να εξεταστεί η ενδεχόμενη τέλεση πειθαρχικών αδικημάτων από δικηγόρους και την κίνηση της προβλεπόμενης από τον Κώδικα Δικηγόρων πειθαρχικής διαδικασίας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.