Δυνατή Ελλάδα

Αίτημα να κηρυχθεί η Ζάκυνθος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης – Οι βρύσες βγάζουν νερο με πετρελαιο

Αίτημα να κηρυχθεί η Ζάκυνθος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας του προβλήματος που υπάρχει με το νερό το οποίο έχει «μολυνθεί» με πετρέλαιο έχει καταθέσει ο δήμαρχος, Γιώργος Στασινόπουλος.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ανέφερε σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει από την περασμένη εβδομάδα με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μην έχουν νερό να πιουν, ούτε να κάνουν μπάνιο.

«Αυτό το θέμα προκλήθηκε από ένα ατύχημα που είχαμε στο δρόμο και το πετρέλαιο πήρε το δρόμο του νερού της βροχής, τα φρεάτια ήταν σπασμένα και από κάτω βρισκόταν σπασμένος αγωγός της ΔΕΥΑΖ, όλο το βράδυ έβρεχε, οπότε αν είχαμε 30 λίτρα έγιναν 2.000 και γέμισαν πετρέλαιο όλα τα σπίτια».

«Στο κέντρο της Ζακύνθου ζουν από 3.000 έως 5.000 κάτοικοι, αυτή τη στιγμή δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μπάνιο. Σε κάθε σπίτι έχουμε μικρές δεξαμενές, οι οποίες αποθηκεύουν το νερό και το χρησιμοποιούμε, εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα καθώς το πλαστικό τραβάει τη μυρωδιά του πετρελαίου», ανέφερε ο κ. Στασινόπουλος.

Για το αίτημα να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης:

«Χθες, Κυριακή ενημερώσαμε την Πολιτική Προστασία για να κηρηχθούμε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», τόνισε.

Καταλήγοντας μίλησε για τους ελέγχους που έχουν γίνει:

«Όλα τα σχολεία τα έχουμε ελέγξει, αδειάσαμε όλους τους κεντρικούς αγωγούς, τους πλύναμε αλλά υπάρχει θέμα από τα ρολόγια μέχρι τις δεξαμενές των σπιτιών».

Η υπόθεση έχει πάρει σοβαρή τροπή καθώς η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Ζακύνθου (ΔΕΥΑΖ) υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστων για ρύπανση κοινόχρηστου χώρου και πρόκληση ζημίας στο δίκτυο ύδρευσης. Παράλληλα, παραγγέλθηκε η διενέργεια ΕΔΕ σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το νερό «μολύνθηκε» με το πετρέλαιο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.