Δυνατή Ελλάδα

Σταϊκούρας: Τον Απρίλιο θα κυκλοφορήσουν στη Θεσσαλονίκη τα 110 ηλεκτρικά αστικά λεωφορεία

Συνάντηση με τη διοίκηση και εργαζόμενους του ΟΑΣΘ είχαν το πρωί της Δευτέρας στα γραφεία διοίκησης του Οργανισμού, στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας και η υφυπουργός Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η βελτίωση των αστικών συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη, ενώ στο περιθώριο αυτής συζητήθηκε και το μέλλον του Οργανισμού ο οποίος βρίσκεται υπό εκκαθάριση. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών εκφράστηκε η βούληση ο ΟΑΣΘ να παραμείνει κρατικός και να πραγματοποιούνται συμβάσεις με ιδιώτες προκειμένου να εξυπηρετούνται καλύτερα οι συγκοινωνιακές ανάγκες. Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα συζητήθηκε και η εκπόνηση μελέτης από τον ΟΣΕΘ για τις συγκοινωνιακές ανάγκες της πόλης.

Χρήστος Σταϊκούρας: Τα 110 ηλεκτρικά λεωφορεία αναμένεται να κυκλοφορήσουν τον Απρίλιο στη Θεσσαλονίκη

«Οι νέοι οδηγοί που προσλαμβάνει ο ΟΑΣΘ, για πρώτη φορά από το 2011, έχουν ήδη αναλάβει υπηρεσία. Λεωφορεία καθηλωμένα στα αμαξοστάσια, λόγω έλλειψης προσωπικού, ξαναβγήκαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης», ανέφερε αρχικά ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Στη συνέχεια, δήλωσε ότι «το αποτέλεσμα είναι να κυκλοφορούν περισσότερα από 300 λεωφορεία του ΟΑΣΘ, σήμερα, για πρώτη φορά, ύστερα από δύο έτη. Κάνουμε ένα πρώτο βήμα για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών στη Θεσσαλονίκη. Με την προμήθεια 110 νέων ηλεκτρικών λεωφορείων, τα οποία εκτιμάται ότι θα κυκλοφορήσουν τον Απρίλιο και φυσικά με τη λειτουργία του μετρό το δεύτερο εξάμηνο του 2024, προχωράμε στη σταδιακή αποσυμφόρηση του προβλήματος της κυκλοφορίας στη Θεσσαλονίκη. Με σχέδιο, μεθοδικότητα και σκληρή δουλειά κάνουμε πράξη τη βιώσιμη αστική κινητικότητα και βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών».

https://oasth.gr/assets/media/images/%CE%94%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%AF%CE%B1%20%CE%A4%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85/%CE%A3%CE%A5%CE%A3%CE%9A%CE%95%CE%A8%CE%97%20%CE%9F%CE%91%CE%A3%CE%98%2015012024.jpg

Πόσα λεωφορεία κυκλοφορούν στη Θεσσαλονίκη

«Ο ΟΑΣΘ πλέον πατάει γερά στα πόδια του, οι πολίτες και οι επισκέπτες δικαιούνται καλύτερες αστικές συγκοινωνίες, εργαζόμαστε καθημερινά και επίμονα για να τους δικαιώσουμε», τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ, Κωνσταντίνος Ταγγίρης.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, χωρίς τους νέους οδηγούς, είχαν δρομολογηθεί, κατά μέσο όρο, 251 λεωφορεία του ΟΑΣΘ. Με την ενσωμάτωση 115 από τους συνολικά 150 νέους οδηγούς, σήμερα κυκλοφορούν 305 λεωφορεία. Δηλαδή, σημειώθηκε μία αύξηση σε ποσοστό 21,5% στο πλήθος των δρομολογημένων λεωφορείων του Οργανισμού.

Υπενθυμίζεται ότι, παράλληλα, σε κυκλοφορία βρίσκονται και 195 λεωφορεία του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, που εκτελούν συγκοινωνιακό έργο στην περιοχή ευθύνης ΟΣΕΘ. Συνολικά, τον Φεβρουάριο θα βρίσκονται δρομολογημένα 500 οχήματα στους δρόμους της πόλης.

Ποια δρομολόγια ενισχύονται

Τα επιπρόσθετα λεωφορεία ενισχύουν όλο το δίκτυο του ΟΑΣΘ. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις γραμμές με μεγάλη επιβατική κίνηση.

Συγκεκριμένα, ενισχύθηκαν έως 33% οι γραμμές:

Γραμμή 5, που εκτελεί το δρομολόγιο Νέα Κρήνη – Βενιζέλου

Γραμμή 6, που εκτελεί το δρομολόγιο Καλαμαριά – Βενιζέλου

Γραμμή 12, που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ – Κάτω Τούμπα

Γραμμή 14, που εκτελεί το δρομολόγιο Άνω Τούμπα – Ν.Σ. Σταθμός

Γραμμή 21, που εκτελεί το δρομολόγιο Εύοσμος – Αριστοτέλους

Γραμμή 28, που εκτελεί το δρομολόγιο Τ.Σ. Ευκαρπίας – Σκλαβενίτης – Πανεπιστήμια

Γραμμή 32, που εκτελεί το δρομολόγιο Κάτω Ηλιούπολη – Αριστοτέλους

Γραμμή 34, που εκτελεί το δρομολόγιο Άνω Ηλιούπολη – Αριστοτέλους.

Πηγή βιντεο

Πηγή βίντεο

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.