Νέος Κόσμος: Βίντεο ντοκουμέντο – Η δολοφονία του Βαγγέλη Ζαμπούνη από κάμερα ασφαλείας

Περισσότεροι από 90 κάλυκες από αυτόματο τυφέκιο Καλάσνικοφ και πιστόλι των εννέα χιλιοστών βρέθηκαν στο σημείο όπου λίγο πριν από τις 2 μετά τα μεσάνυχτα τέσσερις άγνωστοι «γάζωσαν» το αυτοκίνητο του Βαγγέλη Ζαμπούνη, δολοφονώντας εν ψυχρώ τον 44χρονο μπροστά από το πρατήριο υγρών καυσίμων που διατηρούσε στον Νέο Κόσμο.

Οι εκτελεστές του «άδειασαν» τους γεμιστήρες από τέσσερα όπλα πάνω στο θωρακισμένο όχημά του, αποφασισμένοι -αυτήν τη φορά- να τον σκοτώσουν. Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί που έσπευσαν στον τόπο του εγκλήματος, ο Βαγγέλης Ζαμπούνης έφερε βαρύ οπλισμό μέσα στο αυτοκίνητό του, τον οποίο, όμως, δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει. Πιο συγκεκριμένα, στο ντουλαπάκι του οχήματός του βρέθηκε ένα πιστόλι Glock των εννέα χιλιοστών, ενώ στο πορτ μπαγκάζ του ένα Καλάσνικοφ με γεμιστήρες και άγνωστο αριθμό φυσιγγίων.

Το βίντεο δείχνει τους δράστες, να κατεβαίνουν από ένα αυτοκίνητο, πλησιάζουν το όχημα του 44χρονου, το οποίο ήταν σταθμευμένο μπροστά από το πρατήριο υγρών καυσίμων που διατηρεί, στη συμβολή των οδών Φραντζή και Ηλία Ηλιού και το «γαζώνουν» με σφαίρες.

Δείτε το βίντεο:

Αμέσως μετά το χτύπημά τους, οι εκτελεστές τράπηκαν σε φυγή, κινούμενοι μέσω της λεωφόρου Αθηνών με κατεύθυνση προς Χαϊδάρι. Στη συνέχεια έκαψαν το πολυτελές αυτοκίνητο τύπου τζιπ που χρησιμοποίησαν και εξαφανίστηκαν με άλλο όχημα διαφυγής. Κάμερα, κατέγραψε τους δράστες να κινούνται στην οδό Κασομούλη στον Νέο Κόσμο, λίγο μετά τη δολοφονική επίθεση:

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μία από τις σφαίρες τρύπησε το τζάμι παραθύρου διαμερίσματος παρακείμενης πολυκατοικίας, χωρίς, ευτυχώς, να τραυματιστεί κανείς. Με βάση το ίδιο ρεπορτάζ, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής θεωρούν βέβαιο ότι πρόκειται για ακριβό συμβόλαιο θανάτου και εκτιμούν ότι χρησιμοποιήθηκαν τουλάχιστον δύο πολεμικά τουφέκια Καλάσνικοφ, ενώ δεν αποκλείουν οι δολοφόνοι να άλλαξαν και γεμιστήρες, προκειμένου να αποτελειώσουν τον 44χρονο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.