2 Ιανουαρίου: Τι ισχύει για καταστήματα, σούπερ μάρκετ, τράπεζες, υπηρεσίες

Η αγορά κινείται ήδη σε εορταστικούς ρυθμούς με εμπορικά καταστήματα και σούπερ μάρκετ να ακολουθούν εορταστικό ωράριο έως και την Κυριακή. Τη Δευτέρα, 1η Ιανουαρίου, είναι βεβαίως όλα τα καταστήματα, όπως και οι υπηρεσίες, κλειστά λόγω της αργίας της Πρωτοχρονιάς. Τι ισχύει όμως για τη δεύτερη ημέρα του έτους;

Η 2α Ιανουαρίου δεν είναι επίσημη αργία. Παραδοσιακά, ωστόσο, τα εμπορικά καταστήματα επιλέγουν να μείνουν κλειστά – είτε για να ξεκουραστούν οι υπάλληλοί τους, είτε για να γίνει η απογραφή των αποθεμάτων.

Τα περισσότερα σούπερ μάρκετ αναφέρουν επίσης στις επίσημες ιστοσελίδες τους πως θα είναι κλειστά στις 2 Ιανουαρίου. Εξαίρεση αποτελoύν η αλυσίδα ΑΒ Βασιλόπουλος και τα Lidl, που αναφέρoυν ότι την ερχόμενη Τρίτη, 2/1/2024, τα καταστήματά τους θα είναι ανοιχτά από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. 

Καθώς δεν πρόκειται για αργία, ανοιχτές θα είναι στις 2 Ιανουαρίου και όλες οι τράπεζες, όπως επίσης οι δημόσιες υπηρεσίες και τα ΕΛΤΑ. Στην περίπτωση των Δήμων, το εάν θα υπάρχει εξυπηρέτηση του κοινού τη δεύτερη ημέρα του έτους, αποφασίζεται από τη δημοτική αρχή. Σε τράπεζες και ΕΛΤΑ θα γίνονται κανονικά και οι πληρωμές των τελών κυκλοφορίας.

Κανονικά θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές από την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024, σύμφωνα με την Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.