Χριστούγεννα: Πότε κλείνουν και πότε ανοίγουν τα σχολεία

Τελευταίες μέρες μαθημάτων στα σχολεία, αφού ξεκινούν οι γιορτές των Χριστουγέννων. Τα σχολεία θα μείνουν κλειστά για δύο εβδομάδες και θα ανοίξουν ξανά με τα Θεοφάνια.

Συγκεκριμένα, τα σχολεία κλείνουν την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου και τα μαθήματα αρχίζουν πάλι τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024.

Υπενθυμίζεται ότι, το υπουργείο Παιδείας ορίζει τις αργίες τις παρακάτω ημερομηνίες:

Διακοπές Χριστουγέννων από την 24η Δεκεμβρίου μέχρι και την 7η Ιανουαρίου

Διακοπές Πάσχα, από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι την Κυριακή του Θωμά

Θερινές διακοπές, από την 1η Ιουλίου μέχρι και την 31η Αυγούστου

Η αργία που καταργήθηκε για τα σχολεία

Μία αργία λιγότερη μετρούν οι μαθητές στα σχολεία, καθώς υπάρχει μια που έχει πλέον καταργηθεί.

Πρόκειται για των Τριών Ιεραρχών στις 30 Ιανουαρίου.

Η εγκύκλιος του 2021 της υφυπουργού Παιδείας, Ζέττας Μακρή, ανέφερε:

«Με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν και σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα για την προστασία από τον Covid-19 που προβλέπονται για τους ιερούς ναούς, δύναται αντιπροσωπεία μαθητών/τριών να παραστεί στον εκκλησιασμό του ιερού ναού της περιοχής που εδρεύει το σχολείο. Κατά τα λοιπά θα τηρηθεί το Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας».

Προς το παρόν δεν έχει εκδοθεί κάποια νέα εγκύκλιος αλλά αναμένεται να ισχύσει και φέτος το ίδιο.

Υπενθυμίζεται ότι η σχολική αργία για την ημέρα των Τριών Ιεραρχών καταργήθηκε το 2020 με διάταξη που είχε καταθέσει στη Βουλή η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Σύμφωνα με τη διάταξη:

«Η 30ή Ιανουαρίου κάθε έτους, ημέρα της θρησκευτικής των Τριών Ιεραρχών, παύει να συμπεριλαμβάνεται στις ημέρες σχολικής αργίας.

»Αποκαθίσταται ως ημέρα πραγματοποίησης εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμή των Μεγάλων αυτών Πατέρων αλλά και της Παιδείας, καθώς και των μετόχων της εκπαιδευτικής διαδικασίας, εκπαιδευτικών και μαθητών.

»Οι εκδηλώσεις αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν θρησκευτικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες σχετικά με την προβολή του κοινωνικού και παιδαγωγικού έργου των Μεγάλων Πατέρων και της εν γένι προσφοράς τους στην Εκπαίδευση και τα Γράμματα.

»Η εν λόγω ρύθμιση καταλαμβάνει τόσο την Πρωτοβάθμια όσο και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση δημόσια και ιδιωτική, έτσι ώστε ο τρόπος εορτασμού της συγκεκριμένης θρησκευτικής και σχολικής εορτής να είναι καθολικός και ενιαίος».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.