Θεσσαλία: Στους δρόμους με τρακτέρ οι αγρότες ζητώντας αποζημιώσεις για τις καταστροφές – Ένταση στην Καρδίτσα

Σε κινητοποίηση προχώρησαν σήμερα οι αγρότες της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας με τρακτέρ, στον Ε65 (κόμβο Καρδίτσας), ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ) και των Αγροτικών Συλλόγων.

Οι αγρότες όπως τόνισαν οι ομιλητές διεκδικούν για τους πλημμυροπαθείς, να υπολογιστούν με βάση το κόστος παραγωγής, την αναμενόμενη παραγωγή και ζημιά ανά παραγωγό, που είναι πολύ πάνω από την ασφαλιζόμενη αξία του κανονισμού του ΕΛΓΑ.

Επίσης το διεκδικητικό πλαίσιο περιλαμβάνει ακόμα αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος σε καλλιέργειες που έπαθαν ζημιά και δεν αποζημιώνονται, όπως ο περονόσπορος στα αμπέλια. Επίσης να μην ισχύσουν οι περιορισμοί στις καλλιέργειες από την νέα ΚΑΠ, αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο και μείωση του κόστους παραγωγής, κ.ά.

Ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ Κώστας Τζέλας με δηλώσεις στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων κάνει λόγο για πλήρη-άμεση αποκατάσταση και την προστασία της ζωής μας, χωρίς εκπτώσεις, «για να μείνουμε στον τόπο μας», όπως χαρακτηριστικά τονίζει.

Σύμφωνα με το neosagon.gr, ένταση σημειώθηκε ανάμεσα στους αγρότες και τις αστυνομκές δυνάμεις καθώς δεν επιτράπηκε στους αγρότες η άνοδος στον Ε65 με τρακτέρ προκειμένου να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο. Οι διαδηλωτές αγρότες δεν δέχθηκαν να ανέβουν στον Ε65 πεζοί, αφού όπως ανέφεραν τα τρακτέρ είναι το εργαλείο δουλειάς και επιβίωσης.

Με τρακτέρ στους δρόμους οι αγρότες και στη Λάρισα 

Κινητοποίηση με τρακτέρ πραγματοποίησαν οι αγρότες του νομού Λάρισας, ζητώντας να ληφθούν μέτρα για τις ζημιές που έχουν υποστεί από τις πλημμύρες του προηγούμενου διαστήματος. Οι αγρότες έφτασαν με τα τρακτέρ στον κόμβο του Πλατυκάμπου στη Λάρισα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας προβάλλοντας τα αιτήματα τους.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.