Εκατομμύρια θα βγάλουν οι ΠΑΕ από την απόφαση του Κυριάκου!

Συντάκτης: ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ

Η έμπνευση του πρωθυπουργού να απαγορεύσει την παρουσία φιλάθλων στους αγώνες όλων των ομάδων, παρότι δεν υπήρχε συμμετοχή οπαδών και παραγόντων άλλων ομάδων, είναι ένα τεράστιο δώρο για το σύνολο των ΠΑΕ.

Ο πρωθυπουργός μας φυσικά, δεν είναι ανόητος, όπως πολλοί θέλουν να τον παρουσιάσουν. Γνωρίζει πολύ καλά πως το συγκεκριμένο μέτρο είναι αντισυνταγματικό και πως όλες οι ομάδες που πλήττονται, δύναται βάσει του άρθρου 105 του Αστικού Κώδικα να προσφύγουν στην δικαιοσύνη και να κερδίσουν μεγάλες αποζημιώσεις για την ζημιά που υφίστανται.

Ο σοφός Κυριάκος μας όμως, αντί να τα βάλει με τον ακάματο υποστηρικτή του στον οποίο εν πολλοίς χρωστάει την πρωθυπουργία, γενίκευσε τις ποινές, ώστε να μην αντιμετωπίσει την οργή του.

Οι υπόλοιπες ομάδες θα κάνουν πάρτυ σε δύσκολες εποχές, αφού δεν θα υπάρξει δικαστήριο που να μην δικαιώσει τις προσφυγές τους. Ο ίδιος μάλιστα παραμένει στο απυρόβλητο, αφού την ευθύνη των αποφάσεων την λαμβάνουν οι υπουργοί του, μαζί με τις αστικές ευθύνες που προκύπτουν!

Σύμφωνα με το άρθρο 105 του Αστικού Κώδικα, για παράνομες πράξεις ή παραλείψεις των οργάνων του δημοσίου κατά την άσκηση της δημόσιας εξουσίας που τους έχει ανατεθεί, το δημόσιο ενέχεται σε αποζημίωση, εκτός αν η πράξη ή η παράλειψη έγινε κατά παράβαση διάταξης που υπάρχει για χάρη του γενικού συμφέροντος. Μαζί με το δημόσιο ευθύνεται εις ολόκληρον και το υπαίτιο πρόσωπο, με την επιφύλαξη των ειδικών διατάξεων για την ευθύνη των υπουργών.

πηγη

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.