Η μεγαλύτερη βιομηχανική επένδυση στην Ανατολική Αττική

Το νέο εργοστάσιο της ELPEN στην Κερατέα επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τη μεγαλύτερη βιομηχανική επένδυση που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στην ανατολική Αττική. Στην επίσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Υγείας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Κώστας Σκρέκας, ο υπουργός Επικρατείας, κ. Μάκης Βορίδης, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, κ. Σοφία Ζαχαράκη και η γενική γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων, κ. Βίκυ Λοΐζου. Επίσης, παρευρέθησαν ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, κ. Δημήτρης Λουκάς, καθώς και οι βουλευτές της Ν.Δ., κ. Γεώργιος Βλάχος, Βασίλης Οικονόμου και Στέλιος Πέτσας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στις εγκαταστάσεις, ο πρωθυπουργός και τα κυβερνητικά στελέχη περιηγήθηκαν στο νέο εργοστάσιο εισπνεόμενων και στερεών μορφών φαρμάκων και συναντήθηκαν με εργαζομένους και στελέχη της ELPEN. Συζητήθηκαν τα οφέλη της επένδυσης στην εγχώρια παραγωγή, στην εξαγωγική δραστηριότητα και στην απασχόληση. Επιπλέον, συζητήθηκε αναλυτικά η επόμενη ημέρα τόσο ως προς μια συνολικά βιώσιμη φαρμακευτική πολιτική με επαρκή χρηματοδότηση, όσο και ως προς τη συνέχιση του πολύ επιτυχημένου κινήτρου της κυβέρνησης για τις επενδύσεις στο πλαίσιο του RRF. Επιπροσθέτως, έγιναν τοποθετήσεις πάνω σε κρίσιμα θέματα για τη φαρμακευτική πολιτική και στρατηγική στην Ελλάδα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Υπερσύγχρονα εργαστήρια

Το νέο εργοστάσιο της ELPEN στην Κερατέα είναι η μεγαλύτερη βιομηχανική επένδυση που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στην ανατολική Αττική. Με έκταση 10.000 τετραγωνικά μέτρα, διαθέτει δύο μονάδες παραγωγής, καθώς και υπερσύγχρονα εργαστήρια έρευνας και ανάπτυξης. Η δραστηριότητά του εστιάζει στην παραγωγή και ανάπτυξη εισπνεόμενων και στερεών μορφών φαρμάκων. Σε πλήρη λειτουργία μπορεί να παράγει 71.000.000 συσκευασίες σε ετήσια βάση. Ο σχεδιασμός, οι προδιαγραφές και η κατασκευή του εργοστασίου το καθιστούν ένα από τα τέσσερα εργοστάσια στην Ευρώπη με αντίστοιχες τεχνολογικές δυνατότητες.

Με τις νέες επενδύσεις της, η ELPEN αναπτύσσει ένα βιομηχανικό και ερευνητικό οικοσύστημα 55.000 τετραγωνικών μέτρων, ένα από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα. Μιλώντας σε εργαζομένους της ELPEN, ο πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε: «Χαίρομαι πραγματικά πάρα πολύ που βρίσκομαι σήμερα εδώ για να δω το επιστέγασμα μιας προσπάθειας που ξεκίνησε το 2019, αμέσως μετά την ανάληψη της ευθύνης διακυβέρνησης της χώρας, με στόχο την ενθάρρυνση σημαντικών επενδύσεων από την ελληνική φαρμακευτική βιομηχανία. Ένα από τα αποτελέσματα του προγράμματος αυτού είναι και η μονάδα που επισκέπτομαι σήμερα. Kαι όταν βλέπω το συνολικό αποτύπωμα αυτής της προσπάθειας, διαπιστώνω με μεγάλη χαρά ότι μπορούμε. Μπορούμε να προσελκύσουμε σημαντικές επενδύσεις, εν προκειμένω από ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες θα δημιουργούν προστιθέμενη αξία και ταυτόχρονα πολλές καλά πληρωμένες θέσεις εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό, θα ήθελα να σας εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια, γιατί ανταποκριθήκατε με ιδιαίτερη επιτυχία σε αυτό το στοίχημα. Η επόμενη ημέρα δημιουργεί προοπτικές καινοτομίας και τη δυνατότητα να πρωταγωνιστήσουμε όχι στα φάρμακα που χρειαζόμαστε σήμερα, αλλά σε αυτά που θα δημιουργήσουμε αύριο. Και εκεί πιστεύω ότι ως χώρα έχουμε ένα πολύ σημαντικό ρόλο να παίξουμε, δεδομένου ότι έχουμε μια πολύ σημαντική εγχώρια υποδομή, με τεχνογνωσία και με δυνατότητα καινοτομίας. Σας ζητώ να συνεχίσετε σε αυτό τον δρόμο. Να γνωρίζετε ότι πάντα η κυβέρνηση θα είναι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια».

Για την επίσκεψη, οι Συνδιευθύνοντες Σύμβουλοι της ELPEN κ. Κωνσταντίνος Πενταφράγκας και Θεόδωρος Τρύφων επεσήμαναν:

«Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά για εμάς και τους εργαζομένους μας η επίσκεψη του πρωθυπουργού και κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης στο νέο εργοστάσιο παραγωγής φαρμάκων της εταιρείας μας στην Κερατέα Αττικής. Μέσα στην κρίση τολμήσαμε να συνεχίσουμε το επενδυτικό μας πλάνο και αυτή η επιλογή μας δικαιώθηκε. Η νέα παραγωγική μονάδα έχει τη δυνατότητα σε πλήρη λειτουργία να καλύψει περισσότερους από 6 εκατομμύρια ασθενείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό με φάρμακα για χρόνιες παθήσεις. Στο νέο εργοστάσιο της Κερατέας δημιουργούμε 300 νέες, καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας στους τομείς της παραγωγής, καθώς και της έρευνας και ανάπτυξης. Το 2026, με την ολοκλήρωση των επενδύσεων, ο ELPEN θα απασχολεί περισσότερους από 2.000 εργαζομένους. Στην ELPEN στεκόμαστε δίπλα στον Ελληνα ασθενή εδώ και έξι δεκαετίες. Είμαστε περήφανοι που ειδικά σε περιόδους ελλείψεων με τις νέες επενδύσεις συμβάλλουμε στην επάρκεια φαρμάκων στη χώρα θωρακίζοντας την υγεία των ασθενών. Με πίστη στις δυνατότητες της Ελλάδας συνεχίζουμε να επενδύουμε, αναδεικνύοντας τη σημαντική οικονομική αξία που δημιουργεί ο τομέας της παραγωγής και της βιομηχανίας».

Διαβάστε εδώ κι εδώ το δημοσίευμα της Realnews

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.