Πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη: Βρέθηκε το «μαύρο κουτί» του μοιραίου Intercity

Εννέα μήνες μετά την ανεπανάληπτη πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη, φαίνεται πως βρέθηκε, επιτέλους, το «μαύρο κουτί» της μοιραίας αμαξοστοιχίας Intercity, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ στο Κουλούρι, όπου φυλάσσεται ό,τι έχει απομείνει από αυτήν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του larissanet.gr το υπερπολύτιμο καταγραφικό έχει υποστεί μεγάλες ζημιές και, ως εκ τούτο, είναι αμφίβολο το αν μπορεί να αντληθεί κάποια πληροφορία από αυτό. Θυμίζουμε πως μέχρι σήμερα στο σημείο του φριχτού σιδηροδρομικού δυστυχήματος είχε βρεθεί μόνο το καταγραφικό της εμπορικής αμαξοστοιχίας, από το οποίο οι τεχνικοί από τη Γένοβα και την Αθήνα που το εξέτασαν την περασμένη άνοιξη, δεν μπόρεσαν να εξάγουν κάποια στοιχεία, καθώς και αυτό είχε πάθει σημαντική ζημιά μετά τη σύγκρουση.

Στο μεταξύ, οι εντατικές έρευνες στο σημείο όπου φυλάσσονται τα βαγόνια συνεχίζονται, με τις νεότερες πληροφορίες να αναφέρουν πως βρέθηκε βιολογικό υλικό, το οποίο έχει σταλεί για ανάλυση, σε μια προσπάθεια που γίνεται προκειμένου να ταυτοποιηθεί το 57ο θύμα, κάτι που ακόμα δεν έχει γίνει. Στόχος των ερευνών είναι και το να εξαντληθεί ακόμη και η παραμικρή πιθανότητα να υπάρχουν ανθρώπινα υπολείμματα και ίχνη DNA, που δεν είχαν εντοπιστεί μέχρι σήμερα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.