Δυνατή Ελλάδα

«Noor 1»: Διακόπηκε η δίκη για τα ελαφρυντικά στους 7 καταδικασθέντες

Διακόπηκε σήμερα η δίκη των επτά καταδικασθέντων για τη μεταφορά των 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1», μετά την αναίρεση του Άρειο Πάγο για τα ελαφρυντικά που τους είχαν χορηγηθεί.

Στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά κάθισαν ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης, ο ναυλωτής του πλοίου Γιώργος Μπουρδούβαλης, ο Κωνσταντίνος Καρτσώνης και δύο Τούρκοι. Επίσης, δικάζονται «ωσεί παρόντες» ένας Τούρκος που συσκεύαζε με τους συμπατριώτες του το φορτίο της ηρωίνης και διέφυγε στο Βέλγιο μετά από πενθήμερη άδεια που έλαβε από τη φυλακή και ο Ιρανός συνοδός του φορτίου των ναρκωτικών στο πλοίο «Noor 1» που επαναπατρίστηκε με διοικητική απέλαση, παρά τη σε βάρος του απαγόρευση εξόδου από την χώρα… Αντικαταστάθηκε Εφέτης Πρόεδρος στο σημερινό δικαστήριο ήταν η Ευγενία Κωνσταντινίδου με μέλη τους Νικόλαο Κουτρούμπα, Ηλία Σταυρόπουλο, Κωνσταντίνα Λέκκου και Νικολέττα Λαμπρίδου. Πριν την έναρξη της δίκης αντικαταστάθηκε από τη σύνδεση ο Νικόλαος Κουτρούμπας από άλλη Εφέτη, καθώς ήταν μέλος του δικαστηρίου που είχε χορηγήσει ελαφρυντικά στους καταδικασθέντες. Η νέα δίκη έπρεπε να γίνει με άλλους δικαστές, με βάση την απόφαση του Αρείου Πάγου.

Δεν εμφανίστηκαν οι διορισμένοι διερμηνείς Στο δικαστήριο δεν εμφανίστηκε κανείς από τους τέσσερις διορισθέντες διερμηνείς για τους δύο Τούρκους κατηγορούμενους, αν και είχαν κληθεί από την αρμόδια υπηρεσία της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά. Διερμηνέας διορίστηκε με έξοδα ενός Τούρκου κατηγορούμενου προκειμένου να ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία, καθώς για το ίδιο λόγο είχε αναβληθεί η δίκη τον περασμένο Ιούλιο. Σήμερα απουσίαζε για λόγους υγείας ο δικηγόρος του Ευθύμιου Γιαννουσάκη. Τελικά η δίκη διακόπηκε για τις 24 Νοεμβρίου λόγω του κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορουμένου. Στην Έδρα η Εισαγγελέας που απάλλαξε «Βατοπέδι» και «Νο2 Παραδικαστικό». Στα αξιοσημείωτα ότι Εισαγγελέας στην Έδρα του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά είναι η Αντεισαγγελέας Εφετών Βασιλική Κρίνα. Η συγκεκριμένη εισαγγελική λειτουργός ήταν στην Έδρα και είχε ταχθεί υπέρ της απαλλαγής των κατηγορουμένων στην υπόθεση του Βατοπεδίου. Επίσης, είχε προτείνει την απαλλαγή των 22 κατηγορουμένων στο Νο2 παραδικαστικό κύκλωμα, ενώ είχε υπηρετήσει στην Οικονομική Εισαγγελία.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.