Πνίγεται στους μετανάστες η Ροδος – Ασφυκτική η κατάσταση και σε πολλά άλλα νησιά

Επιτελικό μπάχαλο και στα νησιά που ασφυκτιούν από τις μεταναστευτικές ροές, την ώρα που ο Καιρίδης προχωρά στη νομιμοποίηση 300.000 μεταναστών για να αντιμετωπίσει όπως λέει τις ελλείψεις στους εργάτες γης.

Στο νησί των Ιπποτών καταγράφονται αδιανόητες εικόνες με μετανάστες που πραγματοποιούν διαμαρτυρία επειδή καθυστερεί η καταγραφή τους. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Δημοκρατικής, πρόκειται για 200 άτομα που συγκεντρώθηκαν έξω από το  Αστυνομικό Τμήμα Ρόδου, ζητώντας να γίνουν οι διαδικασίες καταγραφής τους. Την ίδια ώρα, στους δρόμους της πρωτεύουσας των Δωδεκανήσων, οι μετανάστες, ανάμεσά τους άντρες, γυναίκες και παιδιά, παραμένουν διασκορπισμένοι σε διάφορα σημεία της Ρόδου.

Από πλευράς τους οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για εγκατάλειψη και αδιαφορία της κυβέρνησης: «Μας έχουν αφήσει στο έλεος του Θεού» καταγγέλλουν αστυνομικοί στη Ροδιακή. «Μας καλούν να ανταποκριθούμε σε μια δύσκολη κατάσταση, και να αντιμετωπίσουμε γυναίκες παιδιά, βρέφη και ηλικιωμένους χωρίς να έχουμε ούτε τα μέσα ούτε το προσωπικό» τονίζει ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Νότιας Δωδεκανήσου Μανώλης Ανδρουλάκης.

Σημειώνεται ότι υπάρχει πλήθος αταυτοποίητων μεταναστών σε Λέσβο, Σάμο, Λέρο, Κω και Χίο, με την κατάσταση να χαρακτηρίζεται πλέον έκρυθμη. 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.