Δυνατή Ελλάδα

ΟΑΣΘ: Ποιό εναλλακτικό σχέδιο υπάρχει σε περίπτωση που δεν βρεθούν οδηγοί

Ξιφαράς : Έχουμε εναλλακτικό σχέδιο για τις προσλήψεις στον ΟΑΣΘ, αν δεν βρεθούν οδηγοί

Τα εναλλακτικά σενάρια και τις λύσεις που μπορεί να δοθούν σε περίπτωση που κολλήσει ή δε βρει ανταπόκριση ο διαγωνισμός για την πρόσληψη 150 οδηγών στον ΟΑΣΘ προκειμένου να τεθεί σε λειτουργία το σύνολο του στόλου του Οργανισμού, επισήμανε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Ξιφαράς.

Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τη δημοσιογράφο Βάσω Κουτσούμπα, ο κ.Ξιφαράς, ανέφερε μεταξύ άλλων:

 
“ευελπιστούμε ότι η πρόσκληση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για άμεση πρόσληψη 150 οδηγών στον ΟΑΣΘ θα βρει ανταπόκριση. Επειδή όμως δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για αυτό, έχουμε ήδη θέσει σε εφαρμογή δύο εναλλακτικές λύσεις που υποστηρίζουν την ενίσχυση των συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη. Μέσα από την συνεργασία των ΚΤΕΛ με τον Οργανισμό Συγκοινωνιών Ενότητας Θεσσαλονίκης, πολύ πρόσφατα επεκτείναμε κατά 70 δρομολόγια το συγκοινωνιακό έργο της πόλης, ενώ εξετάζουμε περαιτέρω αύξηση, αν αυτή απαιτηθεί.
Ταυτόχρονα, κατόπιν διαβούλευσης και συμφωνίας με τους εργαζόμενους, επαναπροσδιορίζουμε τα βαρδιολόγια και τον τρόπο λειτουργίας του ΟΑΣΘ, με στόχο την αύξηση του μεταφορικού έργου με τον ίδιο αριθμό προσωπικού.

Έχουμε θέσει σε εφαρμογή ένα εντατικό χρονοδιάγραμμα για την παραλαβή των πρώτων 250 ηλεκτρικών λεωφορείων, με στόχο τα λεωφορεία αυτά να κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης στα τέλη Απριλίου. Αυτή την στιγμή, βρισκόμαστε στην φάση της προετοιμασίας των αμαξοστασίων για την εγκατάσταση των υποδομών φόρτισης. Σε λίγες ημέρες θα ταξιδέψω στο εργοστάσιο της Yutong στην Κίνα, όπου μαζί με τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής παραλαβής των λεωφορείων θα αξιολογήσουμε το πρότυπο λεωφορείο που έχει ήδη κατασκευαστεί. Μαζί με το εξειδικευμένο προσωπικό της επιτροπής θα συνεκτιμήσουμε τα λεπτομερή τεχνικά ζητήματα ώστε να ξεκινήσει άμεσα η παραγωγή του συνόλου των λεωφορείων.”

Εγκρίθηκε σήμερα η πρόσληψη 150 οδηγών μετά την υπογραφή της Κοινής Απόφαση των Υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομίας.

Η απόφαση αφορά σε άτομα ειδικότητας ΔΕ Οδηγών με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, έως οκτώ μήνες, στον Οργανισμό.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.