Κασσελάκης από ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης: «Δεν είναι δυνατόν κάποιος που σώζει ζωές να μην μπορεί να ζήσει τη δική του»

Με γιατρούς και διασώστες του ΕΚΑΒ συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος ανέλαβε τη δέσμευση ότι θα αλλάξει τις συνθήκες για τους εργαζόμενους κατά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις στη Θεσσαλονίκη.

«Είναι αδιανόητο οι διασώστες να είμαστε υπάλληλοι του ΕΚΑΒ των 600 και 800 ευρώ», του είπε ο Χρήστος Αγγελίδης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, ο οποίος τον υποδέχτηκε και ζήτησε τη συμπαράσταση του ώστε να υπάρξει ηθική αναγνώριση αλλά και οικονομική του έργου τους, με τον πρόεδρο Του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να του απαντά:

«Είναι αδιανόητο, απάνθρωπο και ανήθικο και αυτή την κατάσταση θα την αλλάξουμε στο ΕΚΑΒ. Εσείς είστε οι άριστοι της κοινωνίας, με όλη τη σημασία της λέξης, και πρέπει εμείς, ως Πολιτεία, να το αναγνωρίσουμε αυτό».

Παράλληλα ο κ. Κασσελάκης δήλωσε ότι θα είναι πάντα στο πλευρό των διασωστών και των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ και συμπαραστάτης στα αιτήματα τους για τα οποία θα αγωνιστεί.

Τόνισε παράλληλα πως είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να προσληφθούν τουλάχιστον 1.000 εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, να ανανεωθεί ο στόλος του, να ανανεωθούν οι βάσεις αεροδιακομιδών.

«Δεν μπορεί η Θεσσαλονίκη, η πρωτεύουσα των Βαλκανίων, να μην έχει βάση αεροδιακομιδών. Δεν μπορούμε να κάνουμε φαραωνικά έργα και να αφήνουμε την Άμεση Βοήθεια στη μοίρα της», είπε ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ότι ψάχνει για ιδιώτες διασώστες.

Τάχθηκε υπέρ τού να δοθούν γενναίες μισθολογικές αυξήσεις σε όλο το ΕΚΑΒ, λέγοντας πως «δεν είναι δυνατό κάποιος που σώζει ζωές να μην μπορεί να ζήσει τη δική του», να ενταχθούν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ στα βαρέα και ανθυγιεινά και να τους χορηγηθεί το επίδομα ετοιμότητας.

Ενώ την ίδια ώρα υποσχέθηκε στους εργαζόμενους πως θα είναι ο πιο στενός σύμμαχος και συμπορευτή τους.

Ο κ. Αγγελίδης αναφέρθηκε στα αιτήματα του κλάδου, όπως οι διασώστες να είναι απόφοιτοι της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, ειδικό συνταξιοδοτικό, ώστε όσοι συμπληρώνουν 25 χρόνια στον δρόμο να μετακινούνται σε σταθμούς τρένων, αεροδρόμια, μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού, παραμονή της αεροδιακομιδής στο ΕΚΑΒ.

Ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης Κοσμάς Τερζίδης επισήμανε ότι δεν υπάρχει βάση ελικοπτέρων στη Θεσσαλονίκη και ζήτησε να δημιουργηθεί, όπως και να ενισχυθεί το ΕΚΑΒ με οχήματα και οδηγούς μηχανών.

Στην ενημερωτική συνάντηση που έγινε στο αμφιθέατρο συμμετείχε και ο υποδιευθυντής του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης Κοσμάς Ηλιάδης.

Τον κ. Κασσελάκη συνόδευαν ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμμελος, η γραμματέας της Κ.Ε. Ράνια Σβίγκου, ο αναπληρωτής γραμματέας Γιώργος Βασιλειάδης, οι βουλευτές Κατερίνα Νοτοπούλου, Ράνια Θρασκιά, Θεοδώρα Τζάκρη, Πέτρος Παππάς, η εκπρόσωπος Τύπου Δώρα Αυγέρη, ο πρώην υπουργός Δημήτρης Μάρδας, ο συντονιστής Α’ Θεσσαλονίκης Κώστας Αμπατζάς και στελέχη του κόμματος.

Ο διάλογος με διασώστη του ΕΚΑΒ

Στη διάρκεια της επίσκεψης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ξεναγήθηκε σε ασθενοφόρα και στα διάφορα τμήματα του ΕΚΑΒ ενώ ενημερώθηκε για τη λειτουργία του.

Εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ του ζήτησαν τη στήριξη το στην έκκληση τους για οικονομική ενίσχυση, καθώς καλούνται να σώζουν ζωές μόλις με τον βασικό μισθό.

«Είναι αδιανόητο είναι απάνθρωπο, είναι ανήθικο έχουμε ηθική ευθύνη ως κοινωνία για να σας ανταμείψουμε για αυτό που παρέχετε, το οποίο είναι η ζωή. Ζωή στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη άμεσης βοήθειας», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σημείωσε «Ζητώ συγγνώμη που είναι αυτή η κατάσταση στο ΕΚΑΒ και πρέπει να την αλλάξουμε».

Ο συντονιστής του ΕΚΑΒ απευθυνόμενος στον κ. Κασσελάκη του μίλησε για τις δυσκολίες του επαγγέλματος, με τον δεύτερο να απαντάει ότι γνωρίζει σε βάθος τις αντιξοότητες, καθώς και ο σύντροφος του έχει δουλέψει ως διασώστης.

«Είναι εξαντλητικό το επάγγελμα, χρειάζεται νέους στο σώμα και καλύτερη ψυχή για να ανταπεξέλθεις σε όλα αυτά που συντελούν σε ανθρώπινη κοινωνία», με τον Στέφανο Κασσελάκη να απαντά «τα γνωρίζω γιατί και ο Τάιλερ ήταν διασώστης».

Ο επί 4 χρόνια συντονιστής του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης τόνισε «Υστερούμε αριθμητικά όχι σε εκπαίδευση η εξοπλισμό είναι πολύ κρίσιμο να υπάρχει το προσωπικό τεράστιο πρόβλημα ο μέσος όρος ηλικίας διασωστών στην κίνηση είναι 53-54 ετών πηγαίνουν συνάδελφοι σε χειρότερη κατάσταση από το περιστατικό!».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.