Δυνατή Ελλάδα

Λεωφόρος Ποσειδώνος: Η στιγμή της εξουδετέρωσης της βόμβας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 10:15 το πρωί της Πέμπτης η εξουδετέρωση της βόμβας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου που εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια των εργασιών ανάπλασης στο Ελληνικό.

Η απενεργοποίηση της βόμβας βάρους 226 κιλών (500 λίβρες) απο τα στελέχη του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ) έγινε με τη χρήση θερμίτη και χωρίς να απαιτηθεί έκρηξη.

Δείτε τη στιγμή της εξουδετέρωσης της βόμβας

Η κινητοποίηση για την επιχείρηση των στελεχών του ΤΕΝΞ ήταν μεγάλη με την τροχαία να διακόπτει την κυκλοφορία στη λεωφόρο Ποσειδώνος στο ύψος της Γλυφάδας από τις 9:30 το πρωί.

Δείτε τη βόμβα που εξουδετερώθηκε

vomva-glifada-new

Δείτε βίντεο από την κλειστή λεωφόρο Ποσειδώνος

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο στο οποίο εντοπίστηκε η βόμβα

glyfada-1
glyfada-mak
glyfada-2
glyfada-7
glyfada-6
glyfada-4
glyfada-3
glifada-ekkenosi3
glifada-ekkenosi4

Στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας εκκενώθηκαν και τέσσερις πολυκατοικίες στην οδό Ευρυάλης, στους ενοίκους των οποίων είχαν δοθεί ειδικές οδηγίες για την προστασία των διαμερισμάτων τους.

glifada-ekkenosi
glifada-ekkenosi2

Μέχρι το τέλος της επιχείρησης – εκτιμάται περίπου στις 11:30 – ισχύει ολική διακοπή κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα της Ποσειδώνος, από τη συμβολή της με την πλατεία Βεργωτή έως τη συμβολή της με τη λεωφόρο Αλίμου, καθώς και στην οδό Ευρυάλης, στη Γλυφάδα.

glyfada-12
glyfada-11
glyfada-10
glyfada-9
glyfada-8

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.