Δυνατή Ελλάδα

Συναγερμός και στην Ελλάδα για τους κοριούς

Εύλογη ανησυχία επικρατεί από το πρωί της Τετάρτης στη χώρα μετά από την καταγγελία του προέδρου Εργαζομένων Επισιτισμού πως πτέρυγα ξενοδοχείου στην Αττική έκλεισε εξαιτίας κοριών.

«Την περασμένη Παρασκευή πληροφορηθήκαμε ότι έκλεισε πτέρυγα ξενοδοχείου γιατί εντοπίστηκαν κοριοί», δήλωσε ο πρόεδρος Εργαζομένων Επισιτισμού, Γιώργος Χοτζόγλου.

Στο ξενοδοχείο επικράτησε πανικός. Άμεσα μεταφέρθηκαν οι πελάτες σε άλλα δωμάτια, η εν λόγω πτέρυγα απολυμάνθηκε και πλέον βρίσκονται σε επιφυλακή για τυχόν εξάπλωση τους.

«Μας το κατήγγειλε υπάλληλος του ξενοδοχείου. Ενδεχομένως, κάποιος πελάτης να παραπονέθηκε για τσίμπημα ή κάποιος εργαζόμενος», πρόσθεσε.

Η εξάπλωση των κοριών έχει λάβει επιδημικές διαστάσεις στο μεγάλο παραθαλάσσιο ξενοδοχείο στην νοτιοανατολική Αττική, το οποίο συχνά φιλοξενεί τουρίστες από τη Γαλλία.

«Κάποιο ρούχο, κάποια αποσκευή είχε τα αυγά του ή το έντομο και μεταφέρθηκαν έτσι στο ξενοδοχείο», είπε ο πρόεδρος.

Σε επικοινωνία που είχε το LIVE NEWS με το εν λόγω ξενοδοχείο, διαψεύδουν την ύπαρξη τέτοιου κρούσματος στις εγκαταστάσεις του. Οι επαγγελματίες του κλάδου συστήνουν ψυχραιμία, καθώς όπως λένε λαμβάνουν όλα τα μέτρα υγιεινής.

«Οι ξενοδόχοι αλλάζουν συνεχώς τα στρώματα τους και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας», είπε ο πρόεδρος Εργαζομένων Επισιτισμού.

Εντείνεται η ανησυχία

Κι ενώ το πρόβλημα εντοπίζεται προς το παρόν σε μία μόνο πτέρυγα ξενοδοχείου, η ανησυχία είναι διάχυτη.

«Σίγουρα με αγχώνει», αναφέρουν πολίτες.

«Άμα γεμίσει το σπίτι, θα πρέπει να τους κυνηγάς».

Ο Γιάννης Παραδεισανός, ειδικός στις απεντομώσεις, δείχνει στην κάμερα του LIVE NEWS πώς γίνεται η απολύμανση σε στρώματα και έπιπλα με μαλακές επιφάνειες.

Η απεντόμωση αυτή είναι –όπως λέει- αβλαβής για τον άνθρωπο, η οποία γίνεται σε εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες.

Η αλήθεια πάντως είναι πως οι εικόνες που έρχονται από την Βρετανία με μικρά παιδιά να έχουν γεμίσει κοκκινίλες από τα τσιμπήματα των κοριών προκαλεί εύλογα ανησυχία.

«Μπορεί ο κοριός να προκαλεί το έντομο εξάνθημα αλλά από την άλλη δεν μεταδίδουν λοιμώξεις», δήλωσε η Ζωή Απαλλά, αν. καθηγήτρια δερματολογίας.

Και μπορεί ο κοριός να μεταδίδει ασθένειες, όπως τα κουνούπια και τα τσιμπούρια, όμως οι δρόμοι του Παρισιού έχουν γεμίσει με στρώματα που απηυδυσμένοι έχουν πετάξει οι κάτοικοι. Τα φάρμακα για τα τσιμπήματα τείνουν προς εξάντληση τόσο στη Γαλλία όσο και την Βρετανία με τους τουρίστες να φεύγουν από την πόλη του φωτός άρον – άρον.

«O πελάτης μας κάλεσε γιατί δυστυχώς ανακάλυψε κοριούς γυρνώντας από το σινεμά. Πανικοβλήθηκε και μας κάλεσε να αναλάβουμε».

Οι ειδικοί συστήνουν ψυχραιμία, τονίζοντας πως τα περιστατικά κοριών στα ξενοδοχεία δεν είναι κάτι καινούργιο ενώ επισημαίνουν πως μόλις αντιληφθούμε το τσίμπημα θα πρέπει να συμβουλευτούμε τον δερματολόγο μας.

Η Ματίνα Παγώνη για τους κοριούς

Η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, μιλώντας στο LIVE NEWS εξήγησε πως οι κοριοί ταλαιπωρούν την Γαλλία εδώ και επτά μήνες και είναι λογοκόπο πως θα έρχονταν κάποια στιγμή και στην Ελλάδα.

«Μπορεί να κάνει εξάνθημα αλλά δεν δημιουργείται καμία άλλη επιπλοκή. Εάν κάποιος έχει αλλεργία και δημιουργηθεί μεγάλο εξάνθημα πρέπει να απευθυνθεί στους ειδικούς. Ήδη τα ξενοδοχεία έχουν λάβει τα μέτρα τους. Οι κοριός δεν έχουν σχέση με την καθαριότητα».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.