Δυνατή Ελλάδα

Το απόλυτο ντέρμπι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά και Θεσσαλία – Γαλάζιοι αντάρτες θα νικήσουν σε Ιόνιο και Δ. Μακεδονία

Στην Πειραιώς είναι εξαιρετικά ανήσυχοι καθώς μπορεί να χαθούν και οι δύο μεγάλοι δήμοι της χώρας και έτσι από εκεί που περίμεναν να πανηγυρίσουν την πολιτική κυριαρχία τους επί των υπόλοιπων κομμάτων, να μετριαστούν οι εντυπώσεις και να αρχίσει η γκρίνια.
Οι εκτιμήσεις πολιτικών αναλυτών και δημοσκόπων είναι ότι ο δήμος της Αθήνας θα παιχτεί στην ψήφο.
Ο Χάρης Δούκας έχει καταφέρει να κινητοποιήσει ψηφοφόρους Αθηναίους πέρα από το ΠΑΣΟΚ που εκτείνονται από το Κέντρο μέχρι τη Άκρα Αριστερά.
Εκεί θα πάνε και όσοι δεν θέλουν να συνεχιστεί η αλαζονική δημαρχία Μπακογιάννη.
Τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Χ.Δούκας προηγείται στην πρόθεση ψήφου.
Επίσης, ο γαλάζιος μηχανισμός μπορεί να χαλαρώσει και να μην πάει να ψηφίσει στο δεύτερο γύρο. Πλέον ο δήμος είναι διαφιλονικούμενος.

Παράλληλα ο δήμος Θεσσαλονίκης αποδεικνύεται πολύ δύσκολο να κερδηθεί από την ΝΔ αφού ο Στέλιος Αγγελούδης προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ έχει αποκτήσει μία δυναμική πολυσυλλεκτική και στηρίζεται και από στελέχη της ΝΔ.
Λέγεται στο παρασκήνιο ότι στηρίζεται εκτός από τον Βαγγέλη Βενιζέλο που ήταν για χρόνια ο πολιτικός του προιστάμενος, από τον Αντώνη Σαμαρά και την Ντόρα Μπακογιάννη.
Ο Κώστας Ζέρβας ήταν μία επιλογή που δεν έγινε δεχτή από όλα τα στελέχη και αυτό θα παίξει το ρόλο του.
Δεν είναι τυχαίο που ο Πρωθυπουργός δεν επέλεξε να πάει προσωπικά να στηρίξει ο ίδιος τον νυν δήμαρχο Ζέρβα αφού το Μαξίμου θεωρεί τον δήμο χαμένη υπόθεση.
Από εκεί και πέρα, η μεγάλη μάχη για τις περιφέρειες θα δοθεί στην Θεσσαλία.
Η μάχη του κάμπου είναι σημαντική για τη ΝΔ διότι αντίπαλος του Κ.Αγοραστού είναι από το ΠΑΣΟΚ και έχει την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι μία πολυσυλλεκτική υποψηφιότητα και είναι και καθηγητής και αν κερδίσει ο Δημήτρης Κουρέτας τότε ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν κερδίσει μία περιφέρεια απέναντι στον γαλάζιο υποψήφιο. Θα έχει πολιτικό αντίκτυπο. ΄
Η μάχη για τη Δυτική Μακεδονία και τα Ιόνια Νησιά είναι χαμένη.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πήγε σε αυτές τις περιφέρειες στο δεύτερο γύρο δείγμα ότι έχει μικρές προσδοκίες για επικράτηση. Ήδη δημοσκόποι θεωρούν ότι θα χαθεί η μάχη με 60-40% υπέρ των ανταρτών Αμανατίδη (Δ.Μακεδονία) και Τρεπεκλή (Ιόνια).
Οι επιλογές της Κράτσα και Κασαπίδη είναι προσωπικές του ίδιου του Πρωθυπουργού και έχει προσωπική, πλέον, ευθύνη γι’ αυτές.
Από εκει και πέρα η ΝΔ εύκολα ή δύσκολα θα κερδίσει την Πελοπόννησο, την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη και το Βόρειο Αιγαίο.
Με ένα αστερίσκο το Βόρειο Αιγαίο καθώς η μάχη θα είναι πολύ σκληρή, ο Κ.Μουτζούρης θα έχει στήριξη και από Κεντροαριστερούς αλλά και από άκρα Δεξιά.
Συνολικά, λοιπόν, η ΝΔ θα κερδίσει 10-11 στις 13 περιφέρειες και αλλά μπορεί να χάσει και τους 2 μεγάλους δήμους, ίσως, όμως κερδίσει την Αθήνα.
Σε μία τέτοια εξέλιξη, θα είναι μία νίκη με αγκάθια.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.