Δυνατή Ελλάδα

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Πότε θα βγουν τα αποτελέσματα

Στις 7 το απόγευμα κλείνουν οι κάλπες στο πλαίσιο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Οι υποψήφιοι είναι πολλοί και οι εκλογές διπλές, δημοτικές και περιφερειακές. Πόσο γρήγορα θα βγουν όμως τα αποτελέσματα;

Όπως έχει γίνει γνωστό από το υπουργείο Εσωτερικών σε όλα τα εκλογικά τμήματα, όπως και στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου, έχουν εφοδιαστεί με ένα τάμπλετ, το οποίο θα μεταδώσει αμέσως το αποτέλεσμα υπέρ των συνδυασμών.

Δηλαδή τι ψήφους πήρε ο κάθε συνδυασμός που μετέχει στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Δεύτερον, θα υπάρχει μία προτεραιοποίηση, ένας δακτύλιος, σύστημα μονών ζυγών, προκειμένου οι δικαστικοί αντιπρόσωποι στα μεν μονά τμήματα να ανοίξουν πρώτα την κάλπη των δημοτικών εκλογών, στα δε ζυγά τμήματα πρώτα την κάλπη των περιφερειακών εκλογών, ώστε να είναι ομοιόμορφη η ροή των αποτελεσμάτων.

Στις 21:30 ενδεχομένως να υπάρχει μία πρώτη εικόνα για τα αποτελέσματα, αν και ασφαλή εικόνα αναμένεται να έχουμε στις 22:30.

Όσον αφορά στους δημοτικούς συμβούλους, εκ των πραγμάτων λόγω του ότι υπάρχουν ψηφοδέλτια που έχουν  104, 110, 120 περίπου άτομα στα μεγάλα ψηφοδέλτια θα υπάρξει μια καθυστέρηση. Ωστόσο εκτιμάται ότι θα αρχίσει να υπάρχει και ροή στους δημοτικούς συμβούλους λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Κάλεσαν στην εφορευτική επιτροπή άτομο που έχει πεθάνει εδώ και 23 χρόνια

Στους μικρότερους δήμους θα πάει πολύ πιο γρήγορα. Το πιο πιθανό είναι ότι θα χρειαστεί να περιμένουμε τις πρώτες πρωινές ώρες για τις Αθήνα – Θεσσαλονίκη και τους άλλους μεγάλους δήμους.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.