Χαμηλή η προσέλευση στις κάλπες των αυτοδιοικητικών εκλογών!

Σε πολύ χαμηλά επίπεδα κινείται μέχρι στιγμής η συμμετοχή των πολιτών στην εκλογική διαδικασία, ενώ δεν λείπουν τα προβλήματα με τις εφορευτικές επιτροπές.

Η αμοιβή των 40 ευρώ για την πρώτη Κυριακή και 30 ευρώ για τη δεύτερη δεν φαίνεται να «συγκίνησε» τους πολίτες, που ορίστηκαν μέλη εφορευτικής επιτροπής για τις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2023. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως, από το πρωί μονίμως ακούγεται ότι, «η διαδικασία κυλάει ομαλά, αλλά δεν έχουμε εφορευτική επιτροπή». Ενδεικτικό είναι πως, στο εκλογικό τμήμα, όπου ψήφισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, υπήρχε μόνο ένα μέλος της εφορευτικής επιτροπής, ενώ σε εκείνο που ψήφισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, Κώστας Ζαχαριάδης, δεν υπήρχε κανένα μέλος. 

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Εσωτερικών από τα 16.641 επί συνόλου 22.722 εκλογικά τμήματα (73%), έχουν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα 1.047.027 ψηφοφόροι. Ο κ. Λιβάνιος ανέφερε ότι το ποσοστό συμμετοχής μέχρι τώρα είναι παρόμοιο με αυτό των βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου. Η επόμενη εικόνα του υπουργείου Εσωτερικών για τα ποσοστά συμμετοχής θα είναι στις 14:30 και θα ακολουθήσει σχετική ενημέρωση.

Αναλυτικά τα ποσοστά συμμετοχής

Ανατολική Μακεδονία και Θράκη: 16%
Κεντρική Μακεδονία:15%
Δυτική 14%
Ήπειρος 17 %
Θεσσαλονίκη 17 %
Νησιά Ιονίου 13 %
Δυτική Ελλάδα 16 %
Στερεά Ελλάδα 18 %
Αττική 12 %
Πελοπόννησος 15 %
Βόρειο Αιγαίο 13 %
Νότιο Αιγαίο 16 %
Κρήτη 17%

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.