Αυτοδιοικητικές εκλογές: Ανατροπή με την δωρεάν διέλευση στα διόδια – Για ποιους ισχύει και για ποιους όχι

Η ώρα των αυτοδιοικητικών εκλογών πλησιάζει και πολλοί ετεροδημότες ήδη έχουν φύγει από την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμά τους στον πρώτο γύρο, την ερχόμενη Κυριακή 8 Οκτωβρίου. Τι ισχύει ωστόσο, για τα διόδια; Για ποιους είναι δωρεάν η διέλευση και για ποιους όχι;

Σε σύγκριση με τις βουλευτικές εκλογές όπου η διέλευση ήταν δωρεάν και για τους πολίτες προκειμένου να διευκολυνθούν στο να πάνε να ψηφίσουν, στις δημοτικές και περιφερειακές κάλπες υπάρχει ανατροπή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου υποδομών και Μεταφορών, η δωρεάν διέλευση ισχύει αποκλειστικά για τους δικαστικούς αντιπροσώπους – τουλάχιστον έως τώρα καθώς δεν υπάρχει νεότερη απόφαση – και θα επιτρέπεται με την επίδειξη της απόφασης διορισμού τους, καθώς και του Δελτίου της Αστυνομικής τους Ταυτότητας.

Όπως επισημαίνεται, η δωρεάν διέλευση αφορά στις εξής περιόδους:

  • Από την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 00.00 έως και τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 22.00.
  • Από την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 00.00 έως και τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 22.00.

Οι παραχωρησιούχοι οφείλουν να τηρήσουν αρχείο με καταγραφή των διελεύσεων και σημείωση της απόφασης διορισμού, ενώ το κόστος θα αναλάβει το Δημόσιο, δυνάμει των Συμβάσεων Παραχώρησης.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.